A Japán légitársaságnál együtt utazhatott gazdi és kutyája

Tokió közeléből indult az a járat, amire egy óra alatt minden jegy elkelt. Az út azért örvendett ekkora népszerűségnek, mert az utasok együtt repülhettek kutyáikkal a fedélzeti utastérben. Összesen 60 ember és 30 kutya kapott helyet a különleges, kutyabarát járaton. 

A mintegy 380,000 forintnak megfelelő 150,000 jent kóstáló két órás, Kagosimába tartó repülőút mellett az ár tartalmazta a szállást – természetesen kutyabarát hotelben, és egy autós városnézést kutyabarát bérelt autókkal.

Mindig nehezemre esett a bejelentkezéskor csomagként feladni a kutyámat, és hallani, ahogy keservesen ugat” – mesélte Toshihiko Kai, a 41 éves utas.

A légitársaság egyik alkalmazottja szerint ez a fajta utazási lehetőség hamarosan új piacokat fog megnyitni.

Egy 2009-ben készült kutatás szerint a japán háztartások 18%-a tartott valamilyen házikedvencet. Ez a szám körülbelül 12 millió 300 ezer kutyát foglal magába, ami azt jelenti, hogy Japánban több a kutya, mint a gyerek.

Nem ez az első eset, hogy a japánok lehetőséget kapnak arra, hogy kutyáikkal utazzanak: tavaly nyáron az All Nippon Airways indított egy járatot, ahol 87 utas és 44 eb vehette igénybe a kutyabarát repülést, ráadásul állatorvos is kísérte őket a fedélzeten. Az út két felnőttnek és egy kutyának átszámítva több mint fél millió forintba került, és még így is két nap alatt fogyott el minden jegy.

 

Szívet melengető reptéri hírünket is el tudjátok olvasni:

Kevin Costner repülővel viszi Kanadába az altatás előtt álló kaliforniai kutyákat

De sokkal szomorúbb is előfordul:

A házaspár a reptéren hagyta a kutyájukat, mert nem voltak rendben a papírjai – megfagyott

Eltűnt az utas kutyája a repülőúton

És amit minden repülés előtt álló gazdának érdeme tudnia:

Kutya a repülőn


 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail
Forbs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...