Körbe utazhatod a Földet, és közben csak más kutyáira kell vigyáznod – álommeló

Nem könnyű utazni, ha kutyád van otthon. Egy cég azonban rájött, hogy nagyon is könnyű a dolog, ha olyan kutyásokkal veszed magad körül, akiknek szintén nehéz utazniuk. Ha ugyanis megbízható tagja vagy a közösségnek, a többezer kutyás otthon közül ingyen lakhatsz bárhol a világon, ha vigyázol a házra és az épp aktuális házikedvencre. 

A Trustes Housesitters nevű céget 2010-ben alapította pár ember, akik egytől egyig tartottak otthon valamilyen házikedvencet. Eredeti céljuk az volt, hogy ha valaki elutazik otthonról, egy megfelelő kutyaszitter segítségével biztonságban tudhassa kedvencét saját otthonában.

Rövid idő alatt azonban egy hatalmas, globális közösséggé nőtte ki magát a cég, ahol az állatszerető emberek egyszerre segítenek ellátni egymás házikedvenceit, és utazgathatnak a világban.

Állatorvosi vizsgálatok szerint egy kutya sokkal könnyebben alkalmazkodik egy idegen emberhez a saját otthoni környezetében, mint hogy megszokjon egy új, idegen környezetet. Sokkal kevesebb traumát él át, ha saját otthona biztonságában maradhat, míg a gazdi utazik.

Érdekes elgondolás: gyakorlatilag a helycserés támadás elve alapján összepárosítják a kutyás – cicás otthonokat azokkal az állatszerető emberekkel, akiknek épp arra van dolguk, vagy épp csak világot szeretnének látni.

Kérheted, hogy házikedvencedre vigyázzon valaki, amíg te valahol máshol valaki más kedvencére felügyelsz, így ingyen laktok, világot láttok, és ugyanazzal a felelősséggel vigyáztok egymás állataira. Pénzt nem kell fizetned a kutyád felügyeletért, és a szállásodat is ingyen kapod a világ másik pontján.

Természetesen nagyon erős a szűrés, és a megbízhatóság alapú ellenőrzés a rendszerben, hiszen ez máshogy nem működhet. Számos nemzetközi szinten érvényes igazolvány és a többszintű jóváhagyási rendszeren keresztül történő átjutás szükséges ahhoz, hogy valaki igazolt házikedvenc- és házfelvigyázó legyen. Többek között azt is alaposan megvizsgálják, hogy az illető büntetlen előéletű-e.

Aki már a rendszerbe bekerül, a pozitív vagy épp negatív visszaigazolásokon keresztül ér el bizonyos szintű minősítéseket. Akiben nem csalódnak a kutya- és macska tulajdonosok, az egy idő után bárhol a világon vigyázhat házakra, ebekre, cicákra. Fizetést nem kap, saját kutyájára épp más vigyáz ingyen, a szállásért pedig nem fizet. Hát mi ez, ha nem egy „mindenki nyer” közösség?

 

Linkajánló:

Menjünk nyaralni kutyával! De mivel?

A japán légitársaságnál együtt utazhat a gazdi a kutyával

Irány a Balaton! De óvatosan a szúnyogokkal

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: TrustedHouseSitters
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...