Saját KB bal
Saját KB jobb

Csodálatos: 10 év után került haza egy kutya gazdáihoz

A Suierveld család nem hitte volna, hogy valaha viszontlátják azt a kutyájukat, aki még 2008-ban szökött el tőlük. Sokáig keresték Abby-t, de nem kaptak többé hírt róla. Egészen 2018-ig, mikor valaki megkereste őket, hogy a mikrochip alapján megtalálta 10 éve elveszett kedvencüket.

10 év – ennyi idő alatt kisgyerek felnőtté válhat, és egy kutya is jócskán megöregszik. Így, hatalmas változásokon keresztül menve talált újra egymásra az idős kutya és a család, akiknél korábban élt.

Debra Suierveld és családja a pennsylvania-i Apollo-ban él. 2008-ban onnan veszett el kutyájuk, és mivel sosem lett meg, a család azt hitte, hogy biztosan meghalt. A hátsókertben játszottak a gyerekek és a kutya, mikor Abby eltűnt. Később még egyszer látták állítólag – 14 kilométerre a háztól, de utána soha többet nem hallottak róla.

Kereken 10 évvel később azonban minden megváltozott, amikor valaki üzent nekik: megtalálta Abby-t, mégpedig a várostól körülbelül 16 km-re. Egy férfi, George Speiring a verandáján találta meg az idős állatot, akit a mikrochip alapján még ennyi idő után is eredeti gazdája nevén sikerült azonosítani.

Valószínűleg az évek alatt ellátta valaki a kutyát, mert nem volt rossz bőrben, és minden parancsszóra emlékezett, amit korábban tudott – azokra is, amiket még első családja tanított neki.

A földön fekve képes keresztbe tenni a mancsait, amit a lányom tanított neki, de azokra is emlékszik, amiket én tanítottam még 10 éve – mesélte Debra a megható találkozás után.

Miután szembesült azzal, hogy rég elveszettnek hitt kutyájuk újra hazatalált, felhívta a Miamiban tanuló lányát, aki alig hitt a fülének, majd sírva fakadt a hír hallatán. Kicsit úgy érezték, mintha egy szerettük a halálból tért volna vissza, hiszen még meg is gyászolták elveszett kedvencüket.

A sokkot próbálják azzal a tréfával elütni, hogy Abby biztosan a tanúvédelmi program keretein belül tűnt el egy időre, és biztosan lenne mit mesélnie, ha tudna beszélni. – Olyan, mintha a gyermekeink gyerekkorának, a családunknak egy részét kaptuk volna vissza azzal, hogy visszakaptuk őt. – mesélte a boldog gazdi, aki számára azóta sem derült ki, hogy merre volt Abby ezalatt a 10 év alatt.

 

Ezek is érdekelhetnek:

9 év után került vissza a családjához egy másik kutya

Harry a világ egyik legmagányosabb kutyája

Hat év után került haza Charlie, az ellopott pomerániai spicc

Tények és tévhitek a mikrochipről

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: news.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...