Saját KB bal
Saját KB jobb

9 év után került vissza a családjához az elveszett kutya

Az újra regisztrált chipnek és a család kitartásának köszönhető, hogy a megszökött kutya rekordidő: 9 év után került vissza eredeti családjához. 

A közösségi oldalán találtak rá a tulajdonosra, a hölgy ugyanis nem adta fel: a mai napig őrizte kutyája eredeti hirdetését, amiben eltűnése után kereste.  
Kathy Hamel-hez, az Arizona Shi Tzu és kistesű Kutyák Állatmentő szervezetének tulajdonosához került az elhanyagolt állapotban lévő kutyus, miután valaki egy tetováló szalon társalgójában hagyta.

Kathy vette észre, hogy a 15 éves – akkor már vak és süket Lhasa Apso fajtájú kutyában van mikrochip, bár nem fűzött hozzá sok reményt, hiszen a tulajdonosok gyakran nem tartják fontosnak regisztrálni azt. Meglepetésére mégis regisztrálva volt, a gazdát a facebookon sikerült megtalálni.

Brownie 9 évvel ezelőtt a véletlenül nyitva felejtett bejárati ajtón szökött meg, és nem került elő. A család annyi ideig kereste az elveszett kutyát, hogy 6 évvel az eltűnése után (kétségbeesésükben és legnagyobb szerencséjükre) újra-regisztráltatták a chip-jét. Az eredeti hirdetés plakátja még mindig a kocsijukban volt. Brownie-t végül nagyon elhanyagolt állapotban kapták vissza, de gazdája, Amy Baca egyszerűen csak örül, hogy él.

„Először, amikor megérkezett az üzenet, hogy megvan a kutyám, azt hittem, hogy valaki át akar verni, hiszen az évek alatt rengeteg kutyát próbáltak meg Brownie-ként visszaadni nekem – persze pénzért. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha újra láthatom. Nem tudom, mennyi ideje van hátra, de legalább újra a családjával lehet” – mesélte boldogan Amy.

 

Ezeket is ajánljuk:

Harry a világ egyik legmagányosabb kutyája

Hat év után került haza Charlie, az ellopott pomerániai spicc

Tények és tévhitek a mikrochipről

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Inside Edition

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...