Saját KB bal
Saját KB jobb

A gazdikereső kölyökkupa a Super Bowl legcukibb eseménye

A napokban kezdődött meg az amerikai foci legfőbb bajnoksága, a Super Bowl. Természetesen, mint mindent, ezt is meg lehet oldani kutyás verzióban, mégpedig szuper céllal: a 7 éve futó show kupán részt vevő összes négylábú gazdikereső – és a legcsodálatosabb, hogy a fantasztikus játékdélután után mindegyikük mindig gazdihoz kerül.

A Puppy Bowl-t, vagyis a Super Bowl kölyökkutyás megfelelőjét minden évben műsorra tűzi az Animal Planet: lényege, hogy többtucat gazdikereső kutya együtt tombolhat, játszhat egy amerikai foci pályán, miközben tudtuk nélkül cukiságukkal gazdit keresnek maguknak.

Aki emberként részt vett ezen az eseményen, az két dolgot tanult meg: bele lehet halni a boldogságba, ha ennyi cuki kutyakölyök veszi körül, és ugyanakkor hihetetlen mennyiségű kutyakakival kell megbirkózni.

A csatorna Puppy Bowl referense, Dan Schachner beavatta az érdeklődőket pár kulissza titokba a vasárnapi mérkőzésről.

1. Nem élőben ment, a forgatás egy teljes hetet vett igénybe – ennyi kutya láttán megértjük.

 

2. Minden résztvevő örökbe fogadható, a műsor örökbe adási aránya pedig 100%! – hiszen ki tudna ellenállni nekik? Mintegy 200 önkéntes segíti a show-t, és gyakran közülük is kikerülnek új gazdik.

 

3. A Puppy Bowl referense hét éve dolgozik a show-nál – úgyhogy sajnos nem üresedik a pozíció elég gyorsan, bár sokan vágynánk rá.

Valaki olyat kerestek, akinek van tapasztalata a televíziózásban, a sportokban és az állatokkal egyaránt. Mellesleg nagyjából úgy hat hónapig könyörögtem nekik, amíg végre engem választottak – foglalta össze a munkája szuperségét Dan, a referens.

 

4. A büntető lehetőségek száma végtelen – a kölyökkutyák nem arról híresek, hogy annyira érdekelné őket bármilyen szabály, így jó sok büntetőt tudtak kiosztani a bírók. Született büntetés alvásért az 50 yardos vonalon, illegális fürdőzésért a vizes edényben, és természetesen a pálya… beszennyezéséért.

 

5. Átlagosan öt percenként egy kutya a pályára kakilt – így átlagosan öt percenként egyszer le kellett állni a forgatással és feltakarítani. Nem véletlenül dolgozik a show-ban 200 munkatárs.

 

6. Néha a játékosok khm túl barátságosak lettek egymással – a bírók ilyenkor tiltott paráznaságért fújtak.

 

7. Hogy a nézők lássák a kölykök valódi méreteit, a nézőket kérték fel, hogy készítsenek velük fotókat a szóda automata mellett.

 

8. Néhány játékost olyan helyekről mentettek az államokból, ahol természeti katasztrófa sújtotta a területet

 

9. És voltak természetesen speciális igényű résztvevők is, mint a siket és látássérült Moonshine (balra) és Luna (jobbra), a farkas torokkal született kutyus.

 

10. Minden évben más és más állatok a szurkoló pompom lányok – már volt csirke és sün szurkoló, idén egy egész háztáj: malacok, kacsák és csirkék vitték a szerepet.

 

11. Mogyorókrémet tettek a kamerákra, hogy a kölykök nyalogassák azokat – mivel semmi sem cukibb.

 

12. Az idei Puppy Bowl-on szerepelt először nemzetközi kölyök: Mango, Mexikóból.

 

13. És Mango-t a show egyik munkatársa fogadta örökbe, aki nem is akart kutyát.

 

Valószínűleg elmondhatjuk, hogy ebben a bajnokságban valóban minden résztvevő nyer, és ha kell irdatlan mennyiségű kakit takarítani, ha nem, sokan szeretnénk a munkatársak helyében lenni.

 

Egyre több sport ad esélyt a gazdi keresésnek:

A chilei foci válogatott mentett kutyákat használ kabala állatnak, hogy így keressenek nekik gazdát

Állommeló – menhely kutyák a labdaszedők a brazil teniszbajnokságon

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: buzzfeed
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...