Saját KB bal
Saját KB jobb

Harry a világ egyik legmagányosabb kutyája

Harry két éve emészti magát hirtelen eltűnt testvére, Hansum miatt. Gazdájuk már a nyilvánossághoz fordult a szívszaggató történettel, és 10 000 fontot ajánlott fel a nyomravezetőnek, hogy ezzel megmentse  elveszett kutyáját és egyre depressziósabb testvérét. Megható képekkel.

A Dél-wales-i tulajdonos, Julie Evans kutyája eltűnése súlyos hatással van Harry-re: „Mindig ő volt a csendesebb kettőjük közül, de azóta még unottabb lett. Nagyon érzékeny kutya és nagyon hiányolja a testvérét.” Harry az interjú alatt mindvégig összetörve feküdt gazdája ölében, aki elmondta: kutyája az első pár hét alatt el sem mozdult az ablakból, azóta a kertkapunál ácsorog, ott várva elveszett testvérét.

Velünk jött keresni őt, mindenhol megnézte, nagyon izgatott volt, amikor a másik kutyám nevét hallotta mindenkitől.” – Julie mindent megpróbált, hogy megtalálja kutyáját, aki a mindennapos sétájukon veszett el. Az egész város és Julie összes barátja őt kereste.


Harry az ablaknál örködve. Forrás: ITV This Morning

Harry és Hansum. Forrás: Dailymail

A gazdi azért ajánlotta fel a hatalmas összeget a nyomravezetőnek, mert Harry egyre szomorúbb. Tudja: kutyái kitűnően ismerték a megszokott séta útvonalat, így attól tart, hogy valaki figyelte őket és ellophatta a másik négylábút. Julie abban bízik, hogy a nyilvánosság erejével és mások segítségével még megtalálhatják Hansum-ot.

Forrás: Dailymail
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

A kutyák hangulatváltozása egy bizonyos határon belül teljesen normális és természetes jelenség. Az időjárásváltozások, légnyomásváltozások ugyanúgy befolyásolják hétköznapjaikat, mint az emberekét. Ettől súlyosabb a probléma, ha kutya huzamosabb időre megváltozik hangulata és viselkedése. Nincs kedve játszani, kedvetlen, átlagon felül sok időt fekszik, alszik, étvágytalan vagy keveset iszik, ettől testsúlya is csökkenhet.

Ellentétes viselkedést mutat az ún. reaktív depresszió, amikor a bágyadtság, kedvetlenség helyett a kutya nyugtalanná válik, gyakran változtatja pihenőhelyét, éjszaka is járkál alvás helyett.

A depresszió a pszichikai nyomáson kívül egészségügyi problémákat is okozhat: csökkenti a szervezet általános védekező és ellenálló képességét. A szőrzet is veszíthet korábbi selymességéből, a kutya szeme zavarossá válhat, reakció ideje is csökken. Az ilyen állatok érzékenyebbé válnak fertőző betegségekre, és gyakran előfordul hányás, hasmenés, gyomor- és bélprobléma. Legsúlyosabb esetben testhőmérséklet, szív- és légzésritmus zavarok is kísérhetik a mentális állapotot.


Forrás: Mirror

A depresszió olyan súlyos is lehet, hogy a kutya akár meg is tagadja az élelmet és a folyadékot, belázasodik. Ha idáig eljut, napokon belül életveszélyes állapotba kerülhet.


Forrás: Mirror

 

Hasonló történeteket találsz:

A kórház előtt várakozott a hűséges kutya, hátha viszontláthatja gazdiját

Hűséges kutyái órákon át őrizték az idős nő holttestét

Hachiko a hűség mintaképe

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
Fotók: ITV This Morning, DailyMail
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...