735 kutyának biztosít otthont egy indiai üzletember

Rakesh Shukla indiai szoftvermérnök pár éve rátalált élete küldetésére: összeszedi azokat a kutyákat, akik senkinek sem kellenek. Fél holdnyi területű farmján 735 kutyának ad otthont, legtöbbjük kóbor életet élt vagy gazdájuk kínozta őket. 

„Én vagyok az utolsó menedék ezeknek a kutyáknak. Ők másoknak már nem cukik. Sokszor betegek, és már senkinek sem kellenek” – mondja a 45 éves mérnök, aki 10 évvel ezelőtt alapított egy szoftver céget, de ma már mindenki csak úgy nevezi: a „Kutya-apa”.

A legutolsó turnus egy 22 fajtatiszta kutyából álló csoport volt, akiknek üzletember tulajdonosát nemrég lelőtték.

Ugyan a farmon tíz alkalmazott dolgozik, hogy ellássa a kutyákat, de Mr. Shukla minden héten 3- napot kint tölt, hogy ő maga is az ebek közt lehessen.

„Az életem korábban csak arról szólt, hogy vegyek minél nagyobb autókat, minél drágább órákat, éljek fényűző életet. Rengeteget utaztam, bejártam többször a világot, de nem voltam boldog” – meséli Mr. Shukla. Aztán jött az életébe Kavya, egy hat hetes golden retriever, aki azonnal elrabolta a szívét. – „Amikor hazahoztuk, bebújt a sarokba. Megijedt, így én lefeküdtem a padlóra, és elkezdtem szólongatni. Láttam, hogy bízni akar bennem. Abban a pillanatban – még a hajam is bizsergett – egy hatalmas forróságot éreztem, és azóta tudom, soha többé nem kell megkérdeznem magamtól, miért vagyok itt a kutyák között.”


Mr. Shukla első kutyájával, Kavya-val

Második kutyáját, Lucky-t már az utcáról mentette pár hónappal később egy két hetes heves esőzés után. Ezt követően már akárhányszor találkozott egy utcán élő kutyával, hazavitte – felesége tiltakozása miatt egy idő után az irodája emeletét alakította át a befogadott négylábúak számára.

2012-ban már akkorára duzzadt a kutyák száma, hogy vásárolt egy területet, ahol felépítette a farmot, amit egyenesen nekik tervezett, így mondhatjuk: maga a paradicsom az ebek számára.

A 10 alkalmazott között van számos képzett állatorvosi asszisztens, akik felügyelik a kutyák ellátását és egészségét. Napi 200 kilogramm csirkét és ugyanennyi rizst főznek, de a speciális ellátást igénylő kutyák külön megkapják, amire szükségük van.


A bernáthegyi vese problémái miatt napi szintű kezelésre szorul, hogy életben maradjon

A farm napi működési költsége 45-50,000 rúpia, ami körülbelül 6-700 dollár (180-210,000 Ft), az összegnek több mint 90%-át Mr. Shukla biztosítja.

Néhány éve már érik támadások a szomszédok és különböző állatvédők részéről, túl soknak tartják a kutyák számát, akik ezzel zavarják az ott élők nyugalmát. Volt már kezdeményezés, hogy a farmot bezárassák, de Mr. Shukla ellenáll.


Rengeteg sérült kutya él a farmon

 

További menhelyi érdekességek:

Gyerekek olvasnak menhelyi kutyáknak

Kutyaketrecbe zárják a népszerű humoristát

Ideiglenes lélektan

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: BBC
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...