Franz P. Sauerteig képe a Pixabay -en.

Ismét remekelt Chili, a NAV kábítószerkereső kutyája

Hatalmas fogást köszönhetnek a NAV munkatársai Chilinek, a kábítószerkereső kutyának

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Chili segítségével 2024. február 21-én a rajkai határátkelőhelyen közel 1000 gramm, nagy tisztaságú kokaint találtak egy kamion rakterében. A kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 120 millió forintot.

A BRFK és a NAV munkatársai már várták a határátkelőhelyen a kamiont, ugyanis olyan információ birtokába jutottak, mely szerint a járműben kábítószert csempésznek át a határon. A gyanú szerint R. Krisztián és K. Róbert korábban is rendszeresen folytatta a kábítószer csempészetet. Miután Chili sikeresen kiszagolta az illegális rakományt, „K. Róbertet a BRFK nyomozói a helyszínen elfogták, sárosdi lakásán aznap kutatást tartottak, nála csekély mennyiségben, kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. R. Krisztiánt a BRFK kábítószerellenes nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével aznap óbudai otthonában fogták el. Az itt végzett kutatáson egy luxusautót, egymillió forintot, valamint 181,55 gramm kábítószergyanús tablettát (előzetes adatok alapján amfetamint), és annak porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le.”(police.hu)

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói a 48 éves R. Krisztiánt és a 44 éves K. Róbertet gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt. A két férfit őrizetbe is vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...