Saját KB bal
Saját KB jobb
Isa KARAKUS képe a Pixabay -en.

Brutális kegyetlenséggel, karddal vágta át egy kutya torkát

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki brutális kegyetlenséggel, egy karddal vágta át egy kóbor kutya torkát, aki barátkozni akart vele.

A Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy karddal sebzett halálra egy kóbor kutyát. A vádirat szerint nem csak állatkínzás, hanem más bűncselekménye miatt is folyt eljárás a vádlott ellen. Korábban egy autóra elrendelt végrehajtási folyamatot akadályozott.

Magához csalogatta, hogy kivégezhesse

2023 júniusában a férfi rokonainak ceglédi közterületre kikötött és őrizetlenül hagyott pónilavait kóbor kutyák támadták meg. Ezeknek a kutyáknak a keresésére indult a férfi, hogy elpusztítsa őket és a kutyák gazdáit elszámoltassa. A támadás helyszíne körül autózott, amikor egy közepes méretű kóbor kutyára lett figyelmes. Azt feltételezte, hogy a kutyának köze van a támadáshoz. Kiszállt az autóból egy nagyméretű, szamurájkard szerű eszközzel és a kutyát elkezdte magához csalogatni.

A kutya barátságosan viselkedett, fark csóválva ment az őt guggolva hívogató férfihez majd barátságos szándéka jeléül a hátára feküdt a férfi előtt. Ekkor a férfi nagy erővel átvágta a torkát a kezében lévő karddal. Majd visszaült a kocsijába és elhajtott. A kutya hosszas szenvedés után pusztult el, a mély, centrális vénát is átmetsző nyaki seb miatt.

A Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen bírósági végrehajtás akadályozásának vétsége és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: ugyeszseg.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...