Jeannette1980 képe a Pixabay -en.

Bíróság előtt a férfi, akinek a kutyái halálra martak egy embert

A Szegedi Törvényszéken elkezdődött annak a férfinek a pere, akinek a kutyái halálra martak egy embert, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek.

Bíróság előtt a férfi, akinek kutyái megöltek egy embert. Az eset 2021 nyarán történt, a 65 éves férfinek gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés vétség vádjával kell bíróság elé állnia.

Gondatlanul tartott az állatait

A tragédiához hozzájárult, hogy a férfi nem megfelelő módon tartotta kutyáit. A szentesi kertes ház udvarán több bullterrier keverék kutyát tartott, azonban a megfelelő körülményeket nem teremtette meg hozzá. A kerítés alkalmatlan volt arra, hogy a kutyák szökését, kijutását megakadályozza.  A kutyák ápolatlanok voltak, nem kaptak oltást és az udvaron felhalmozódott hulladék között éltek. A kutyák falkában éltek, a férfi egy mogyoróbottal fegyelmezte – vagyis ütötte őket fegyelmezési céllal. Az állatok ettől pedig csak egyre agresszívebbek lettek.

Borzasztó haláleset

A falkából 2 kutya, Szása és Igor augusztus 20-án kijutottak az utcára a nem megfelelően záródó kerítésen. Az augusztus 20-i tűzijáték nem volt jó hatással a kutyákra, felingerelte őket. Az utcán lévő két kutya pedig egy másnap hajnalban hazafelé tartó férfire támadt. A 95 kilós, közel két méter magas férfi megpróbált ellenállni és elmenekülni, de nem tudott védekezni a két agresszív kutya támadása ellen. Több száz harapásos sérülést szenvedett el és a helyszínen életét vesztette. Halálát elvérzés és pszichés stressz okozta.

A kutyák ezután egy biciklis idős nőre támadtak. Ő a táskájával próbált védekezni és sikerült felhívnia egy ismerősét, aki a helyszínre sietett. Sikerült időben beülnie az autóba, a kutyák ezután a gépkocsit támadták. A nő súlyos sérüléseket szenvedett. A kutyákat a rendőrök gázspray használatával tudták megfékezni. Később egy állatmenhelyre szállították és elaltatták őket.

Az ügyészség 3 év fogházbüntetést kért

Az ügyészség halmazati büntetésként három év fogházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól abban az esetben, ha az lemond tárgyalási jogáról és elismeri bűnösségét. A férfi tagadta a bűnösségét és nem tett vallomást. A nyomozás során annyit mondott, hogy kutyái jó házőrzők voltak, nem engedtek be idegeneket a portájára. Az áldozat holtestét az úttest melletti vízelvezető árokban saját elmondása szerint a vádlott találta meg. Az ügyben előreláthatólag májusban születik döntés.

Bohata Krisztina u

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...