Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Yannick Menard on Unsplash

Évek óta lőttek ki fokozottan védett szürke farkasokat

Elfogták azt a három férfit, akik évek óta lőttek ki fokozottan védett szürke farkasokat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közölte a police.hu oldalon, hogy elfogtak három férfit, akiket természetkárosítással vádolnak.  A közlemény szerint a három vadász rendszeresen, illegálisan lőtt ki fokozottan védett szürke farkasokat. A 33, 49 és 43 éves putnoki, valamint edelényi vadászok tisztában voltak azzal, hogy a védett ragadozók pusztítása tiltott. Mindannyian gyakorlott és gyakorló vadászok, különböző vadásztársaságok tagjai.  Az elpusztított állatok természetvédelmi értéke egyedenként 250 ezer forint.

    „Az eljárás nemcsak a védett állatok pusztításának körülményeire, hanem a megölt állatokból származó maradványok, tárgyak megszerzésének, valamint birtoklásának vizsgálatára is kiterjed.” police.hu

Összehangolt műveletben fogták el a tetteseket

A KR NNI január 24-én fogta el a három férfit. Az akcióban és az ingatlanokban tartott kutatásokban részt vett a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is. Erre elsősorban azért volt szükség, mert az érintetteknek engedéllyel tartott vadászfegyvereik voltak. A közlemény szerint a Putnokon, Felsőnyárádon és Edelényben tartott kutatások során a nyomozók számos, a gyanút megerősítő tárgyi bizonyítékot találtak. Elejtett farkasok koponyáját, fogazatát, valamint elpusztított állatokat tartalmazó elektronikus adatokat. A három borsodi férfi jelenleg szabadlábon védekezik. A nyomozás azonban tovább folytatódik, nem kizárt, hogy további gyanúsítottakat is kihallgatnak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...