pexels

Rendőrkutya halt meg egy figyelmetlen sofőr miatt

A figyelmetlenség miatt bekövetkezett autóbalesetben egy képzett rendőrkutya életét vesztette, két járőr pedig kisebb sérüléseket szenvedett.

Franklin,USA – A 21 éves kentucky-i férfi, Michael T.Sims ellen a napokban emeltek vádat az Egyesült Államokban. A férfi menetiránnyal szemben hajtott az úton és összeütközött egy rendőrségi járőrkocsival. A baleset következtében az autóban utazó Fury nevű rendőrkutya meghalt, két rendőrtiszt pedig megsérült.

A halálos baleset az Ohio állambeli Franklinben történt, a South River Streeten. Sims, aki egy 2015-ös Jeep Patriot volánja mögött ült, nagy sebességgel rossz irányba haladt, amikor nekiütközött a Fury-t és a két rendőrt szállító rendőrautónak. Az ohiói állami autópálya-rendőrség (OSHP) előzetes vizsgálata szerint Sims körülbelül 70 mérföld/órás sebességgel haladt egy 25 mérföld/órás zónában. Az ütközés következtében a dzsip letért az útról, és egy fának ütközött, mielőtt megállt volna. Fury-t, a 3 éves német juhászkutyát, aki 2021 júniusa óta az FPD (Franklin Police Departmen) megbecsült tagja, egy helyi állatorvoshoz szállították. Sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

Súlyos veszteség a közösségnek

Az FPD tisztjei, Alex Butler, Fury vezetője és egy kiképzés alatt álló rendőr kisebb sérüléseket szenvedtek. Alex Butler szerint Fury nemcsak egy rendkívül jól képzett járőr- és kábítószer-kereső kutya , hanem a legjobb barátja is volt. Fury arról volt ismert kollégai körében, hogy egyedülálló módon képes volt átváltani az elkötelezett munkakutyából „hétköznapi kutyává”. Ilyenkor pedig kifulladásig játszott kedvenc játékaival. Fury elvesztése mélyen érintette a rendfenntartó erők összetartó közösségét, és rávilágított a rendőrök és K9-es társaik közötti egyedülálló kötelékre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...