Leállították a Wilson, a keresőkutya, utáni kutatást

Leállították a negyven napja tartó kutatást a kolumbiai dzsungelben. Wilson, a keresőkutya, sajnos nyom nélkül eltűnt. A hős kutya az után tűnt el, hogy sikeresen felkutatott négy kisgyereket, akiknek repülőgép szerencsétlenség miatt veszett nyoma.

Korábban megírtuk, hogy a repülőgép, amely a négy gyereket és családjukat szállította, az ecuadori határ közelében zuhant le. A lakott településtől messze eső területen a keresőkutyás csapat embert próbáló körülmények között dolgozott. Wilson a mentőakció során elhagyta a felvezetőjét, feltehetően, egyenesen a gyerekekhez ment. A 13 éves Lesly, a kilenc éves Soleiny, a négy éves Tien Noriel és az alig egy éves Cristin összesen hat hetet töltöttek egyedül az esőerdőben. Az elmondásukból tudják, hogy Wilson nemcsak megtalálta őket, de velük is maradt. Melegítette és lelkileg is támogatta a kicsiket.

Amikor a mentőcsapat rátalált a gyerekekre, és észrevették, hogy Wilson nincs velük, azonnal kereső csapatokat indítottak. A dzsungelt jól ismerő helyi őslakosokból és a profi keresőkből álló csapat 40 napon át kutatott a kutya nyomai után. Az, hogy mi késztette Wilsont arra, hogy otthagyja a gyerekeket, és hogy hová tűnt, sajnos nem derült ki. A keresés végét a fegyveres erők parancsnoka jelentette be. A hős Wilson emlékére szervezett megemlékezésen a kolumbiai elnök, Gustavo Petro is részt vett.

Szép búcsúbeszédében a mentést szervező Sanchez parancsnok elmondta, hogy Wilson igazi hős volt, a csapatuk tagja, bajtársuk, akinek emlékét megőrzik.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12246649/Tragic-end-hero-dog-children-lost-Colombian-jungle.html; Kép: Photo by xante Van Den Houte: https://www.pexels.com/photo/back-view-of-malinois-dog-in-the-park-13232818/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...