Edina Steyer képe a Pixabay -en.

A 75 éves Feri bácsi és kutyusa már ezer kilométernél járnak a Kéktúrán

Egy egész ország megismerte és szurkol Soós Ferencnek és Forint nevű kutyájának, akik több mint két hónapja indultak útnak, hogy együtt bejárják az Országos Kéktúra útvonalat.

A Zala megyei Reziből érkezett a hír a kerek számról és a túra állásáról. Már csak 170 kilométer hiányzik a teljes Kéktúra megtételéhez. Ferenc, aki napokban ünnepelte 75. születésnapját, április 24-én indult el a nagy kutyasétáltatásra a Kéktúrán. A tapasztalt túrázó és természetkedvelő férfi készült a kalandra, de semmi különösebb felszereléssel nem vágott neki a távnak. Még térképet sem vittek magukkal. A terv az volt, hogy egy huzamban, minden holmijukkal együtt, jó időben a szabad ég alatt megpihenve járják végig az Országos Kéktúrát.

Ahogy Ferenc és Forint haladtak a kilométerekkel, egyre nagyobb népszerűségre tettek szert. A Kéktúra szeretetreméltó hírességeivé váltak, akikért nagyon sokan szorítanak. Bármelyik település közelében felbukkantak, mindig üdvözölték őket, érdeklődtek, hogy szükségük van-e bármilyen segítségre. A Kéktúrán sok túrázó csatlakozott hozzájuk, örömmel sétáltak együtt egy-egy szakaszon. Ferencnek fiatalabb korában nem volt lehetősége hosszú túrákra, de mindig szeretett sétálni. A Kéktúra bakancslistás volt számára.  Végül egy elhunyt barátjának emléke indított el, hogy megvalósítsa álmát. Naplót vezet az élményeiről és tapasztalatairól, amelyekből rengeteg van. Bár az időjárás nem mindig kedvezett nekik, a túrázás és az éjszakák a szabadban igazi kalandnak bizonyultak.

Feri bácsi arra bátorítja a fiatalokat, hogy mozogjanak rendszeresen és minél többet. Legyen az túrázás, séta vagy bármi más, amit szeretünk csinálni. Története inspiráló, és példaként szolgál mindannyiunk számára, hogy soha nem késő megvalósítani az álmainkat és felfedezni a világot, akár egy hűséges kutyatársunk mellett.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: sokszinuvidek

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...