unsplash

Új világrekorder kapta a leghosszabb kutyanyelv címet

Új Guinness világrekordert avattak a világ leghosszabb kutyanyelv kategóriában. Az eddigi rekord nyelv birtokosának helyét egy keverék kutyus vette át.

A Guinness rekordok könyvének bejegyzése szerint egy hároméves labrador-németjuhász keverék kutyus birtokolja a világ leghosszabb kutyanyelv címét.

Az egyesült államokbeli Louisianában élő Zoey nevű kutya nyelve 12,6 centiméter hosszú. Zoey örökbefogadott kutyus, öt hetes volt, amikor gazdáihoz került. Akkor még nem tudták, hogy kutyájuk egy igazán különleges kategóriában lesz világrekorder. Bár a nyelve pár hetesen sem volt kicsi, ahogy nőtt a kutyus, egyre nagyobb feltűnést keltett a méretes kutyanyelv. Annyira hosszú volt, hogy folyamatosan kilógott a szájából. Mivel a kutya életét semmiben sem zavarta, nem is tulajdonítottak neki nagy jelentőséget.

Világrekorder is lehet?

Aztán egyre többször merült fel a gazdikban, hogy Zoey nyelvének hossza akár világrekord is lehet. Addig érlelődött bennük a gondolat, míg utána nem néztek a Guinness rekordok könyvében. Legnagyobb meglepetésükre nyilván volt tartva egy kutya, a világ leghosszabb kutyanyelv kategóriában.  A dél-dakotai bernáthegyi 18,58 cm hosszúságú nyelvvel igencsak feladta a leckét Zoey-nak. Mivel azonban a bernáthegyi nem sokkal ezelőtt elpusztult, a rekorder helye üres maradt. A gazdik megpályázták a helyet, dokumentálták Zoey nyelvének hosszát és egy állatorvossal hivatalos mérést végeztettek.

Tavaly novemberben nyújtották be a szükséges dokumentumokat a Guinnesshez, ahol közel 40 ezer világrekordot jegyeznek. Februárban rövid időre egy arizonai angol szetter elbitorolta a helyet 9,49 cm hosszú nyelvével, márciusban azonban Zoey lett a kutyanyelv hossz legújabb rekordere.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI, TheGuardian

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...