Saját KB bal
Saját KB jobb

Világrekord a repülőtéri terápiás kutyaprogramban

A Denveri Nemzetközi Repülőtér világrekordot állított fel a repülőtéri állatterápiás programban.

A légi utazás bizony sokak számára stresszes lehet. Aki fél a repüléstől, annak már a felszállás előtti repülőtéri procedúra is stresszes és sokan a repterek nyüzsgő, nagy forgalmú világát is szorongással élik meg. Ma már több reptéren is teljesítenek szolgálatot terápiás állatok, főként kutyák. Ezek a kutyák igyekszenek megnyugtatni és bátorítani azokat az utasokat, akik félnek ebben a helyzetben.

Guinness világrekord

Az egyik legnagyobb állatterápiás program a  Denveri Nemzetközi Repülőtéren működik, Canine Airport Therapy Squad (CATS) néven, melyet most a Guinness World Records a legnagyobb repülőtéri terápiás állatprogramként ismert el. A program 2015-től működik, ma már összesen 87 négylábú taggal. Szinte mindannyian kutyák, de egy bújós macska, Xeli is kiveszi a részét az utazók szorongásának enyhítéséből.

Simogass meg!

A kutyás terápiás munka 2015-ben 28 taggal indult. Mindössze hét év alatt ez a szám megháromszorozódott, ma már több mint 40 kutyafajta dolgozik az utazók megnyugtatásán. Az állatok könnyen felismerhető, lila kockás mellényben járják a repülőteret „Pet Me” (simogass meg) felirattal. Az utazók megölelhetik, megsimogathatják vagy fotózkodhatnak velük. Minden állat regisztrált és kiképzett terapeuta, különböző kisállatterápiás egyesületeknél. Bár a programnak volt egy kisebb szünete a koronavírus járvány miatt, de idén újult erővel vágtak neki a feladatoknak. 2022-ben a CATS kutyái és cicája összesen több mint 1250 órát töltött a reptéren.

A programmal és annak elismerésével kapcsolatban Adam Millward, a Guinness World Records ügyvezető szerkesztője így nyilatkozott:

„Négylábú barátainknak csodálatos képessége van arra, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra – még akkor is, ha esetleg stresszesnek vagy szorongónak érezzük magunkat. A denveri repülőtér kutyás terápiás csoportja pedig a lehető legjobban módon fordítja az utazók hasznára ezt a tehetséget. Öröm, hogy elismerhetjük a szorgalmas kutyákat és Xeli-t, a cicát, valamint gazdáikat, akik önzetlenül áldozzák idejüket arra, hogy minden évben több ezer utas napját feldobják.”

Ha esetleg valamikor Denverben jársz, keresd meg a lila mellényes kutyusokat és mindenképpen adj nekik egy nagy buksisimit. Megérdemlik!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: animalrescuesite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...