Saját KB bal
Saját KB jobb
Rebecca Scholz képe a Pixabay -en.

Alkoholfüggő kutyák kerültek egy angol menhelyre

Súlyosan alkoholfüggő kutyák kerültek egy angol menhelyre gazdájuk halála után. A gondozók és az állatorvosok először nem értették az okát a kutyák rosszullétének.

Viszonylag gyorsan életveszélyes állapotba került az alkoholmegvonás miatt az a két kutya, akik gazdájuk halála miatt kerültek egy menhelyre Nagy Britanniában. A gazda valószínűleg hanyag volt az alkohol tárolásával. Az állandó és rendszeres alkoholfogyasztás miatt pedig mindkét kutya súlyosan alkoholfüggő lett.

Ahogy megérkeztek a menhelyre, szinte rögtön rosszul lettek, és azonnali orvosi ellátásra szorultak. Kiderült, hogy a rohamokat az alkohol megvonása okozza. A tünetek pedig nagyon súlyosak voltak. Mindkét kutyánál rohamokat okoztak, az orvosok pedig csak nagyon nehezen tudták megszüntetni ezeket a rohamokat.

Az egyikük nem élte túl

Az egyik alkoholfüggő kutya sajnos belepusztult a megvonás okozta rohamokba. Coco is súlyos állapotban volt, és egy hónapig kellett gyógyszereket szednie, hogy megelőzzék az újabb rohamokat. A menhely honlapján közölték, hogy ez volt az első alkalom, hogy egy kutyát „elvonóra” küldtek. Coco egy hónapig szoros állatorvosi felügyelet alatt volt, hogy enyhítsék az elvonási tüneteit és gyógyítsák a függőségét.

Úgy tűnik, felépült

A menhely közleménye szerint Coco már nem szedi a gyógyszereket, és lassan kezd úgy viselkedni, mint egy egészséges kutya. Ugyanakkor az állat mentális állapota még  labilis és az örökbeadáshoz sokat kell, hogy javuljon. A gondozók szerint szorongásos tüneteket mutat. Az állatvédők azonban bíznak benne, hogy Coco hamarosan teljesen felépül és minden szempontból készen áll majd az örökbefogadásra.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...