youtube

Tiszteletbeli doktorrá avatták az egyetem segítő kutyáját

A Teesside University egészségnapján egy különleges díjat hoztak lére és adtak át az egyetem segítő kutyájának, Brengle-nek. Tiszteletbeli „dogtorrá” avatták nélkülözhetetlen és fontos segítő munkájáért.

Brengle, a segítő kutya rendszeresen látogatja az egyetem campus-át, jelenléte pedig rendkívül pozitív hatással van az egyetem hallgatóira. A golden retriever hetente egyszer egy napot tölt az egyetemistákkal. Gazdája és vezetője Naomi Kelly, a Middlesbrough-i Üdvhadsereg egyházi vezetője szerint Brengle megnyugvást hoz a stresszes, rohanó sokszor feszült egyetemi hétköznapokba.

Vizsga előtt, vizsga után

Brengle számos nehéz helyzeten segíti át a hallgatókat. Vizsgák előtt képes megnyugtatni a tanulókat, így ők a vizsgadrukk helyett a tudásukra tudnak koncentrálni. Az egyetemen külön figyelmet fordítanak a gyászoló diákokra, akik családtagjukat vagy közeli hozzátartozójukat veszítették el. Brengle segítő kutyaként állandó és oszlopos tagja ezeknek a gyászcsoportoknak.  Gyakran már az is nagyon megnehezíti a beilleszkedést egy fiatal számára, hogy távol van a családjától, otthonától, barátaitól.

Brengle jelenléte rendkívül sokat segít az ilyen nehéz időszakot átélő diákoknak. Sokan egyértelműen neki tulajdonítják mentális egészségük javulását. Feltétel nélküli szeretete mindenkit levesz a lábáról. Szereti, ha ölelgetik, simogatják és beszélgetnek vele. Brendle terápiás kutyának született, hiszen ezek a tulajdonságok nélkülözhetetlenek az ilyen önzetlen szolgálathoz.

Tiszteletbeli „dogtor”

Az Egyesült Királyságban nagy hangsúlyt fektetnek a mentális egészségre. Legyen szó oktatási intézményről, rendvédelmi dolgozókról vagy egy hétköznapi munkahelyről. A Student Minds nevű egyesület kifejezetten a középiskolások és egyetemisták mentális egészségéért dolgozó jótékonysági szervezet. A Teesside Egyetem mentális egészség napja is az ő segítségükkel kerül megrendezésre minden évben. Brengle pedig központi szerepet kap ezen a napon, hiszen jelenléte valóban hatékony segítség a hallgatók érzelmi és mentális problémáinak kezelésében. Brengle dogtorrá avatásának ötlete az egyetem vezetőségében fogalmazódott meg először. Az egészségnap pedig kiváló alkalom volt arra, hogy meg is történjen a dogtorrá avatás, melyről itt nézheted meg az összefoglalót:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: tees.ac.uk

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...