Saját KB bal
Saját KB jobb

A legjobb vegán gluténmentes lisztek

Jó hír a gluténérzékeny és vegán étrendet folytató hobbi szakácsok és pékek számára: rengeteg minőségi lisztkeverék kapható az üzletek polcain, valamint az interneten, és sok közülük kifejezetten konkrét receptekhez készült.

Ilyenek például az Éléskamra finoman reform vegán gluténmentes lisztkeverékei is, amelyek használatának előnyeiről a mai cikkünkben szeretnénk részletesebben is beszélni.

Vegán gluténmentes lisztkeverékek bemutatása

Először is mindenképpen azt említenénk meg, hogy ezek a lisztkeverékek mentesek a telített zsíroktól, a koleszterintől és a transzzsíroktól, amelyek számos egészségügyi probléma, köztük a szívbetegségek kialakulásáért felelősek. 

Emellett még az is kiemelendő, hogy teljes kiőrlésű gabonából készülnek, amelyek tele vannak nélkülözhetetlen vitaminokkal – E- és B-vitamin – és ásványi anyagokkal – cink, kalcium, magnézium és vas. Arról nem is beszélve, hogy nagy mennyiségű rostot tartalmaznak, amely elősegíti az emésztést és a bélműködést, valamint segít megőrizni az egészséges bélflórát. Ennek köszönhetően pedig az ezekkel a lisztekkel készített ételek nemcsak egészségesebbek, hanem táplálóbbak is, mint a hagyományosan készült fogások.

De az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek a termékek rendkívül sokoldalúak. A segítségükkel szinte bármi elkészíthető, legyen az egy finom házi fehérkenyér, kakaós csiga, pogácsa vagy nokedli.

Most pedig jöjjenek a mi kedvenc termékeink!

Az első az Éléskamra Vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék, amely sós vagy édes sütemények, piték, péksütemények, kenyerek, pogácsák, rágcsák univerzális alapanyaga. De nekünk leginkább azért nyerte el a tetszésünket, mert az ebből a lisztből készült ételek gyermekeknek is nyugodtan adhatók. Hiszen a keverékben a nagyon minimális vízoldékony útifűmaghéjliszt mellett bambuszrost liszt található, amely nem von el vizet a szervezetből, és így nem okoz a babáknál és totyogóknál kritikus pontnak tekinthető dehidratációt. 

A következő termék az Éléskamra Vegán palacsinta és keksz lisztkeverék, amelynek segítségével a megadott receptúra szerint készíthetsz isteni finom palacsintát, akkor is, ha gluténérzékeny vagy, és vegán életmódot folytatsz, vagy allergiás vagy a tojásra. De a segítségével könnyedén összedobhatsz akár egy isteni finom linzer tésztát is. Ehhez nincs más dolgod, mint megolvasztani 20 gramm kókuszolajat. Majd ehhez adj hozzá 80 gramm vizet, 10 gramm szirupos édesítőt, 20 gramm darált mandulát és 70 grammot a vegán palacsinta és keksz lisztkeverékből! Ezeket keverd össze alaposan, és tedd fél órára a hűtőbe, hogy a végeredmény a gyúráskor könnyen kezelhető és rugalmas legyen. Ha letelt a fél óra, gyúrd át lisztezett felületen és nyújtsd ki a tésztát. Ezt követően pedig jöhet a szaggatás és a sütés.

Ezek a termékek az ékes bizonyítékai annak, hogy a különböző táplálkozási nehézségek és korlátok sem jelentenek akadályt. Ugyanúgy élvezheted a kedvenceidet, csak most már egy sokkal egészségesebb és táplálóbb módon.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...