Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Gary Meulemans on Unsplash

Súlyos állapotban van az orosz bombázásból kimentett oroszlán

Súlyos állapotban van az az oroszlán, akit az orosz bombázás után mentettek ki Ukrajnában egy határ menti városból.

Az oroszlán az Oroszországgal határos ukrajnai Sumy régióban élt magánterületen egy kis ketrecben. Valószínűleg valaki házillatként tartotta otthonában a vadállatot, majd magára hagyta a bombázások idején. Az állat mentéséről Oleksandr Todorchuk, az UAnimals ukrán állatvédő szervezet alapítója számolt be a Newsweeknek.

Mire rátaláltak, már súlyosan megsérült

A régióban az elmúlt hetekben felerősödtek az orosz támadások, a legtöbb helyi lakos elmenekült a területről. Amikor megtalálták az állatvédők, az oroszlán már olyan súlyos állapotban volt, hogy nem tudott lábra állni.  Egy vadállat mentő központba szállították, ahol azonnal állatorvosi kezelésben részesült.

A tervek szerint, ha sikerül megmenteni az életét, egy európai rehabilitációs központba fog kerülni. Az állatnak nemcsak a lába, hanem a feje is megsérült. A teljes diagnózishoz MRI vizsgálatra lesz szükség, de egyelőre még abban sem biztosak az orvosok, hogy túlélné az altatást.

Sok vadállatot tartanak otthon, ketrecekben

A súlyosan sérült oroszlánt valaki az otthonában tartotta, egy számára teljesen alkalmatlan méretű ketrecben. Ukrajnában sajnos sok nagymacska félét tartanak háziállatként és szabályozatlanul tenyésztik is őket. Az állatvédők már a háború kitörése előtt is folyamatosan küzdöttek a vadállatok otthoni tartásának szabályozásáért és betiltásáért.

Nem lehet tudni, hogy hány vadállét él még hasonló körülmények között magántulajdonban, így a mentésükről sem lehet gondoskodni. A háború elől menekülő emberek pedig rendszerint hátrahagyják ezeket az állatokat, hiszen sem a szállításuk, sem az elhelyezésük nem lehetséges ilyen körülmények között.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: focusingonwildlife

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...