Saját KB bal
Saját KB jobb

Becsengetett a menhelyre az elveszett Bailey

Bailey egy rendkívül mosolygós és kedves keverék kutyus, akit az Egyesült Államok-beli El Paso egyik állatvédő egyesülete mentett meg az utcáról. A kutyus azon szerencsések közé tartozik, akikért egyszer csak megérkezett az álomgazdi. Bailey nemrég került új otthonába, és feltehetőleg még nem szokta meg teljesen az új helyet és a gazdis létet. Január 29-én ugyanis elszökött otthonról.

A gazdik azonnal intenzív keresésbe kezdtek. Értesítették az örökbeadó El Pasói menhelyet is, akik a közösségi médiában is megosztották Bailey eltűnésének hírét. Egy mosolygós fotó kíséretében leírták, honnan tűnt el a kutya, és feltehetőleg merre jár. Hamarosan elkezdtek érkezni a bejelentések a segítőkész követőktől. Arra azonban már nem volt szükség, hogy a menhely alkalmazottai Bailey nyomába eredjenek. A kutya ugyanis egyszer csak becsengetett hozzájuk.

Az állatvédő szervezet által megosztott képen látható, hogy a kutyus hihetetlen módon a kaputelefont használja, és így kér bebocsátást az őt egyszer már megmentő menhelyre. A történtekről beszámoló cikkben nem térnek ki rá, hogy a kutya vajon hol tanulhatta a kaputelefon használatát. Mindenesetre elképesztő tett ez!

Úgy látszik, Bailey nagyon jól érezhette magát a menhelyen, legalábbis erre következtet Loretta Hyde, az állatvédő szervezet alapítója. „Bár a kutyák okosabbak, mint sokan feltételezik, … elképzelni sem tudom, hogyan talált ide [Bailey]. A menhely több mint 10 mérföldre van az új otthonától.” – nyilatkozta Hyde a KFOX14-nek.

A kutyák tájékozódási képessége általában sajnos tényleg nem elég jó ahhoz, hogy hazataláljanak, ha elvesznek. Úgyhogy nem csak a csengő használata, hanem a különlegesen jó tájékozódási képessége miatt is elismerés illeti Bailey-t. Aki a szerencsés kiruccanás után hamar hazatért az új gazdikhoz.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://people.com/pets/lost-dog-returns-to-texas-shelter-rings-doorbell/;  Fotó: Eliška Krejčová: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/utca-allat-kutya-emlos-14559533/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...