unsplash

Megtízszereződött a kereslet a corgik iránt

II. Erzsébet királynő halálának és temetésének kapcsán ismét sok szó esett szeretett kutyáiról. A corgik iránti kereslet pedig az egekbe szökött.

A királynőről szóló megemlékezésekből nem maradhattak ki a corgik, hiszen már gyerekkora óta életének szerves részei és résztvevői voltak. Olyannyira, hogy felnőtt korában már nemcsak tartotta, hanem tenyésztette is őket. A legendás Windsor kennel kutyái azonban nem kerültek eladásra, a vérvonal szigorúan udvaron belül maradt. Egyetlen alkalommal került ki egy kiskutya a kennelből, amikor egy fedező kan gazdái egy kölyköt kértek a fedezésért cserébe.

Megugrott a kereslet

A királynő halála óta az Egyesült Királyságban tízszer annyian szeretnének corgit vásárolni, mint eddig. Erről a legnagyobb kisállat-kereskedés, a Pets4Home számolt be. Az online keresésben is megugrott a számuk, sokkal többen keresnek a corgi szóra a királynő temetése óta. Ezzel párhuzamosan az áruk is jócskánt felment, átlagosan megduplázódott. Egy kutya már 2500 fontba, közel egymillió forintba is kerülhet.

Fotó: unsplash
A királynő szolgálta fel a vacsorájukat

Számos történet kering a királynő és a corgik kapcsolatairól. Állítólag ő maga állította össze étrendjüket és felügyelte az étkezésüket is. Minden nap délután 5 órakor kaptak vacsorát. A menü pedig steak és csirke volt. Nemcsak, hogy felügyelte az étkezést, de ő maga adott enni a kutyáknak. A királynő udvarában két kutya maradt, Muick és Sandy. Róluk is számos fotót láthattunk a médiában, ahogy a temetés napján várják a windsori kastélyban a koporsó megérkezését. Róluk most András herceg és Sarah Ferguson fognak gondoskodni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: yahoo news

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...