youtube/9news

Egy kutya segített az FBI-nak elfogni Amerika legkeresettebb bűnözőjét

Az FBI legkeresettebb bűnözői közül sikerült elfogni egyet alig egy hónapja, mégpedig egy keresőkutya segítségével.

A kutyák elképesztően sokszor és sokféle módon szolgálják az embert. Nemcsak hűséges barátaink és társaink, de számos olyan „munkát” elvégeznek, melyre az ember egyszerűen nem képes. Robbanószert és drogokat keresnek, rákos sejteket vagy éppen a koronavírus jelenlétét szagolják ki. Bizonyítottan minden kezelésnél jobb hatással vannak a PTSD-s (poszttraumás stressz szindróma) betegekre. Lelki támaszt nyújtanak szorongóknak, vezetik a látássérülteket, kiszolgálják a mozgássérülteket. És elkapják a legkeresettebb bűnözőket.

A nagy fogás

Az FBI legkeresettebb bűnözői listáján szerepelt már hosszú évek óta Rafael Caro Quintero, Mexikó egyik leghírhedtebb drogbárója. Vesztét végül Max, a hat éves véreb okozta, aki elől nem tudott elbújni. Sinaloa hegyein keresztül vezette a katonákat Quintero rejtekhelyére. Max hihetetlen bravúrt hajtott végre, nélküle nem találták volna meg a sok éve keresett bűnözőt.

Gyilkosságért is keresték

Caro Quintero nemcsak drogkereskedő múltja miatt volt az FBI célkeresztjében. Megkínzott és megölt egy FBI ügynököt, ezért pedig el is ítélték Mexikóban, azonban 2013-ban kiengedték a börtönből. Annak érdekében, hogy Caro Quinterót elfogják és az Egyesült Államokban bíróság elé állítsák, az FBI 2018-ban felvette a 10 legkeresettebb személy listájára és 20 millió dolláros jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek.

Ezeken a képsorokon pedig már az elfogását láthatjátok, hála Maxnak:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: animalrescuesite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...