Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/NGU3039 print screen

Ukrán katonák fogadták be a hátrahagyott orosz robbanószer-kereső kutyát

Az orosz hadsereghez tartozó robbanószer-kereső kutyát ukrán katonák találták meg és fogadták be.

Miután az ukrán hadsereg kiszorította az orosz haderőket Mikolajiv városából, a katonák elkezdték felmérni a terepet. Rengeteg veszélyes anyagot, romokat és robbanószer maradványokat találtak. A kutatás során azonban egy hátrahagyott, az orosz hadsereg kötelékében szolgáló belga juhászkutyát is találtak. A remek formában lévő, nagyjából 3 éves kiképzett kutyát az orosz katonák hagyták hátra. A kutya egy orosz terepszínű mellényt viselt, amelyre a „напи5.45 ” felirat volt hímezve. Innen tudták az őrök, hogy ő egy kiképzett szolgálati kutya.

Új csapattag

Az Ukrán Nemzeti Gárda katonái azonnal befogadták a kutyát, gondoskodtak róla és pár nap pihenő után fel is mérték a tudását. A kutya egyelőre még csak oroszul érti a parancsszavakat, de kiválóan teljesít és nagyszerűen dolgozik. A katonák már el is kezdték tanítani ukránul és elnevezték Max-nak. Hamarosan teljes értékű robbanószer -kereső kutyaként folytatja pályafutását, ezúttal azonban már az ukrán hadseregnél.

Max feladata

A katonáknak jól jön minden kiképzett kereső kutya, hiszen rengeteg aknát, lőszert és egyéb veszélyes anyagot kell eltakarítaniuk az orosz hadsereg kivonulása után. Amíg nem fésülik át szakszerűen lépésről, lépésre a terepet, a lakosság továbbra sincs biztonságban, hiába hagyták el a megszállók a várost. Ebben segít a katonáknak Max és a többi kereső kutya. Munkájuk szinte nélkülözhetetlen és óriási segítség mind a katonáknak, mind a lakosságnak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: FB/NGU3039, The Animal Rescue Site

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...