Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook

Megvédte vezetőjét a rendőrkutya, amputálni kellett a lábát

Gazdáját és vezetőjét védte az a rendőrkutya a golyóktól, akit olyan súlyos találat ért, hogy amputálni kellett az egyik lábát.

Kai, a két éves belga juhászkutya alig egy éve teljesített szolgálatot a Gwinnett megyei rendőrségnél, amikor a baleset érte. A tehetséges kutya két fronton is teljesített szolgálatot, kábítószer keresésben és járőrözésben is kiválóan teljesített. Kai azonban egy bevetésen súlyosan megsérült.

2022 májusában vezényelték őket egy családi veszekedéshez, ahol a férfi fegyverrel fenyegetett egy nőt. Mire a rendőrök kiérkeztek, a férfi elmenekült, így a csapat elkezdte keresni a környéken. A fegyveres gyanúsított egy erdős területre menekült, a rendőrök pedig követték és megpróbálták megközelíteni. A férfi azonban ekkor elsütötte a fegyverét, egyenesen az egyik rendőrre célozva. Kai azonban a golyók elé ugrott és megsebesült. Ekkor lőtt rá az egyik rendőr a gyanúsítottra, aki egy 17 éves fiú volt és súlyosan megsérült, de túlélte a lövést. Kai-t is azonnal állatorvoshoz szállították, a lövések ellenére viszonylag stabil állapotban.

A rendőröknek szánt lövést fogta fel

Carlyle őrmester úgy nyilatkozott az esetről, hogy Kai minden rendőr számára egy hős, aki az aznapi akcióban részt vett. A kutyát ugyanis azok a golyók találták el, amiket a rendőröknek céloztak. Azokat a lövéseket fogta fel testével, melyeket nem neki szántak. Mindenki tisztában van azzal, hogy egy rendőrkutya ugyanolyan veszélyeknek van kitéve, mint egy rendőr. Azonban míg a rendőr maga választja ezt a hivatást, a kutya nem. Ettől függetlenül a legtöbb rendőrkutya imádja a munkáját, a feladatot, a teljesítményt. Arról nem is beszélve, hogy milyen elképesztő segítséget nyújtanak kétlábú kollégáiknak.

Több műtét és egy amputáció

Kai-t több lőtt sebbel szállították kórházba. Vérátömlesztésre is szüksége volt, az egyik tüdejét is találat érte. Mindent összevetve az orvosok úgy döntöttek, hogy az egyik lábát amputálni fogják, nem tudják megmenteni. Hetekig feküdt a sürgősségin, lábadozott és gyógyult. Aztán eljött a nap, amikor hazamehetett gazdájával, Carlyle őrmesterrel. Kai már nem fog visszatérni a munkába, de gazdájával marad, aki élete hátralévő részében csak kényeztetni és szeretni fogja. Kai rendőr karrierje bár nem volt hosszú, igazán hasznos volt és önfeláldozó. Nagy hatással volt az összes kollégájára, akik soha nem felejtik el, amit értük tett.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Iheartdogs.com, Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...