Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by joel herzog on Unsplash

Veszélyeztetett állatokból álló preparált gyűjteményt foglaltak le Spanyolországban

A Spanyolországban lefoglalt preparált állatokból álló gyűjtemény értéke az első becslések szerint sok millió euró.

Spanyolországban közel 29 millió euró értékű (11 milliárd forint) preparált állatgyűjteményt foglaltak le a hatóságok. A magángyűjtemény számos veszélyeztetett fajból áll, melyek vadászatát természetvédelmi törvény tiltja. A gyűjteményre Spanyolország keleti részében bukkantak, a Valencia melletti Betera nevű városban. A több mint 1090 kitömött állat között 405 veszélyeztetett, védett vagy már kihalt faj preparátumát találták.

Ritka állatok utolsó egyedei

A fogásról először a phys.org tudományos ismeretterjesztő portál számolt be. A cikk szerint egészen ritka fajok egyedei is a gyűjtemény részét alkotják. Találtak egy kardszarvú antilop preparátumot is, melyet 2000-ben vadon kihalt fajnak nyilvánítottak. Ez azt jelenti, hogy a természetben egyetlen példánya sem él már. Az összes ismert létező példány fogságban él. A kihalást az éghajlatváltozás mellett a mértéktelen vadászat okozta. A kardszarvú antilopot szarva miatt vadászták, ez okozta pusztulását.

A preparátum gyűjteményben kihalás szélén álló fajokat is találtak. Gepárdokat, hiúzokat és egy bengáli tigrist is. Olyan hatalmas egyedeket is preparáltak, mint jegesmedvék és orrszarvúak. A gyűjteményben megtalálták továbbá 198 elefánt agyarát is.

Nem láttak még ilyet a hatóságok

Az elképesztő preparátum gyűjtemény a spanyol hatóságok szerint az ország legnagyobb, nemzeti védelem alatt álló, preparált állatokból álló fogása. Ehhez hasonló gyűjteményt még nem igen találtak Európában. A tulajdonos ellen nyomozást indítottak csempészet és több környezetvédelmi bűncselekmény miatt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...