Saját KB bal
Saját KB jobb

Jutalomfalat házilag – „zacskóból”

Annak idején még azt mondták, hogy rendes asszony nem főz zacskóból… A mai rohanó világban viszont néha már a is embefeletti teljesítmény, ha egy egyszerű ételt összedob az ember vacsorára – és persze a tészta, a zöldség és sok minden más is zacskóból vagy konzervből jön. Miért ne egyszerűsíthetnénk az életünkön, hogy több időnk maradjon arra, ami igazán fontos – a kutyánkra!

Az alábbi jutalomfalat éppen ilyen egyszerű, ráadásul egészséges is. Nem tartalmaz tartósítószert, gabonát, adalékanyagokat. Az elkészítése pedig gyerekjáték. Az összetevők egyike zacskóból, a másik konzervből jön, és ezek felbontása nagyjából a legnehezebb elkészítési lépés.

A zselés jutalomfalatban található zselatin (igen, a zacskóból…) kollagénben gazdag. Ízületi problémák, arthrózis esetén, növésben lévő és nagytestű kutyáknak kifejezetten hasznos élelmiszer. A zselatin emellett segíti a gabonafélék emésztését, illetve erősíti a karmokat, szőrt.

Hozzávalók

1 db húsleves konzerv (újhullámos állateledel boltokban kapható)

2 ek. étkezési zselatin

szilikon jutalomfalatos forma

Elkészítés

A húslevest egy kis lábosba öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg gyöngyözve forrni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk pár percig kihűlni, majd hozzáadjuk a zselatint és alaposan elkeverjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd a formába öntjük. Pár óra alatt a hűtőben zselés kis falatkákká dermed.

Az egyes zselatinporok használati utasítása eltérhet egymástól (kell vagy nem kell forralni, illetve meleg vagy langyos folyadékban kell feloldani, stb.). Érdemes az adott terméken található utasítást követni.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://twoadorablelabs.com/gelatin-and-beef-broth-dog-treat/; Kép: Photo by Blue Bird: https://www.pexels.com/photo/a-person-playing-with-a-black-dog-7210511/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...