Best of – Mit ne mondjunk egy kutyásnak?

Kutyásnak lenni jó. Nem cserélném le semmire, annak ellenére sem, hogy számtalan vicces és kevésbé vicces helyzetbe keveredtem már amiatt, hogy egy vagy több kutya lóg a pórázom végén.

Bár tudományos vizsgálatok nem bizonyítják, a hétköznapi tapasztalatok arra engednek következtetni, hogy bizonyos emberek sokkal bátrabban nyilatkoznak meg, ha egy kutya is jelen van. Például, amikor gyanútlanul sétálunk az utcán, és idegenek kéretlen kutyás megjegyzésekkel árasztanak el, vagy amikor – szintén felkészületlenül – letámadnak minket kérdésekkel. Netán, humorosnak szánt megjegyzéseket tesznek, esetleg életvezetési tanácsokat osztogatnak.

Az alábbiakban jöjjön a Best of – mit kell eltűrnie egy kutyásnak összeállítás, melyben hétköznapi abszurd mondatok kaptak helyet:

„Hogy néz ki a bundája? Miért kell ilyenre nyírni?”

Ilyenkor felmerül az emberben, hogy tök idegen embereknek mégis mi köze hozzá, milyenre van nyírva a kutya. És vajon a bilifrizurás gyerekekkel is ilyen kíméletlenek?

„Miért van/nincs rajta kabát ilyenkor?”

Ha van rajta sapka, ha nincs rajta sapka. Az utca emberének nem lehet megfelelni. Egy esős napon 4 villamosmegálló alatt 3 eltérő tanácsot kaptam, hogy mégis, hogyan kellett volna aznap öltöztetnem az ebeket. Persze három ellentéteset…

„Ilyen ronda kutyát még életembe’ nem láttam. Mi ez?”

Hát, nem minden kutya egyforma, és vannak, akiknek egyik tetszik, másik nem. De, talán feltételezhetjük, hogy minden gazdinak a sajátja a legszebb. És nem szívesen vesszük, ha random idegenek rondának hívják.

„Jaj, az én Buksim is pont ilyen volt. Csak fekete, nem fehér, egy kicsit nagyobb, és hosszú szőre volt nem rövid. 1978-ban született, és … „

A sztenderd buszos sztori, amikor végig kell hallgatni Buksi teljes élettörténetét legénykorától haláláig. Ha Buksi élete szép volt, akkor még csak hagyján, de ha egy láncon tartott rémtörténet, melyben néha azért jól elverték, na, akkor inkább két megállóval korábban leszállunk.

„Mondja, mennyibe kerül ez a kutya?”

Erre olyan szívesen visszakérdeznék, hogy mondja, mennyibe kerül a kabátja? Talán akkor leesne, hogy más zsebében turkálásra még egy kutya sem jogosít fel.

„És, mikor lesz már gyereke?”

A kedvencem. Idegen nénik a parkban, a buszon, a boltban. Harmincas vagy, kutyád van. Nyilván azért, mert nincs gyereked. El sem tudják képzelni, hogy a kettő között semmi összefüggés nincs? És egyébként is, mi köze hozzá?

„Figyelj, nekem nagyon bejön ez a kutya. A gyereknek pont ilyen kell. Megvenném.”

Egyszer készpénzes ajánlatot is kaptunk. Vajon mit gondolt, lecsatolom a póráz végéről, és viheti?


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Photo by Yaroslav Shuraev: https://www.pexels.com/photo/city-fashion-people-woman-8499434/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...