Saját KB bal
Saját KB jobb
https://www.facebook.com/andovermasspd

Egy egész város kísérte utolsó útjára a rendőrkutyát

A végső stádiumban lévő rákos K-9 Grimm rendőrkutyát egy egész város kísérte utolsó útjára.

K-9 Grimm egy évtizeden át szolgálta az Andoveri Rendőrkapitányságot különleges négylábú rendőrként. Gazdájával és vezetőjével azonban nemcsak a bűnelkövetőket üldözték, számos alkalommal tartottak előadásokat és bemutatókat, így a rendőrkutyát túlzás nélkül az egész közösség ismerte és szerette.

Ott voltak a bostoni maratoni robbantásnál és számos USPCA versenyen elindultak. Grimm pályafutása alatt sok eltűnt embert talált meg, bűnözőket fogott el és több száz kilogramm kokaint talált meg a rendőröknek. Connor és Grimm minden évben tartott foglalkozást az andoveri gimnázium elsőseinek, ahol a kábítószer veszélyeire hívták fel a figyelmet és rendőri munkáról meséltek.  A „Hol van Grimm szerdán?” elnevezésű eseményen pedig a közösséget hívták egy izgalmas és kalandos kutatásra, amikor Grimmet és felvezetőjét kellett megkeresni a városban.

Grimmnél ebben a hónapban súlyos, végső stádiumban lévő tüdőrákot diagnosztizáltak. Az orvosok egyértelműen világossá tették, hogy a kutya nem fog meggyógyulni, fájdalmas és szenvedéssel teli időszak következik az életében. Minden eshetőséget és minden szóba jöhető kezelést megvizsgálva, gazdája az orvosokkal egyetértésben arra jutott, hogy nem hagyja szenvedni kutyáját, hanem átsegíti őt a szivárványhídon méltósággal és fájdalom nélkül.  Mickey Connor őrmesternek nemcsak a családtagja volt Grimm, hanem a bajtársa, védelmezője. Tökéletes összhangban éltek és dolgoztak együtt. A borzasztóan fájdalmas veszteség enyhítésére a rendőrség felhívást intézett a város lakóihoz.

Egy utolsó út a városon keresztül

A rendőrség közösségi oldalán arra kérte a város lakóit, hogy búcsúzzanak együtt a hős kutyától. Mutassák meg szeretetüket és támogatásukat, amikor Grimm és gazdája egy utolsó kört tesz a városban, rendőri konvojjal. Andover lakosai pedig megmutatták, hogyan kell elbúcsúzni egy rendőrkutyától.  Grimm és Connor őrmester 2022. január 19-én indultak el utolsó közös útjukra, amelyet egy hosszú rendőri konvoj kísért, a város lakói pedig sorfalat álltak végig az útvonalon.  A kutyus a lehajtott ablakból figyelte végig az őt kísérő sorfalat. Az első autóban őt látjátok a videón:

Búcsú egy legendától

A rendőrség később megköszönte az együttműködést a lakóknak egy bejegyzésben. Elmondták, hogy Connor őrmester számára rendkívül sokat jelentett a támogatás és az együttérzés. Grimm váratlan halála borzasztó űrt hagy maga után, de a közösség segítsége enyhíti a fájdalmát.  A kutya napokkal az utolsó út előtt már komoly tüneteket mutatott. A rák ekkorra már áttétet képzett a nyirokrendszerben is, így Connor és Grimm az utolsó városi útjuk után egyenesen az állatorvoshoz mentek, ahol Grimm békében, nyugalomban, méltósággal örökre elaludt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BostonHerald Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...