Saját KB bal
Saját KB jobb

Michael és Luna – 8 000 kilométert gyalogoltak a skót erdőkért

December 5-én ért a végére 8 000 km hosszú gyaloglásának Michael Yellowlees és Luna, a husky. A kilenc hónapon át tartó túrán Michael és Luna átszelte Kanada erdőségeit, hat lábon bejárták a hatalmas és vadregényes országot. Ez bizonyára rendkívüli, életre szóló kaland lehetett mindkettőjüknek. A John Muir-t idéző vállalkozás célja azonban nem csak ez volt.

Michael és Luna azért indultak útnak, hogy felhívják a figyelmet a skót erdőségek pusztulására és adományokat gyűjtsenek az őshonos fák újratelepítésére. Az őshonos fafajták megőrzését célzó Trees for Life csoport már eddig is több mint 2 millió fát ültetett Skócia-szerte. A Michael és Luna erőfeszítései révén összegyűlt 60 000 dollárral a szervezet további fákat ültethet a Skót-felföldön.

Elsősorban az elpusztult Kaledóniai erdőt szeretnék újraéleszteni. Ez Skócia kulturálisan és ökológiai szempontból is fontos őserdője, mely a legutóbbi jégkorszak visszahúzódása óta biztosította a Skót-felföld egyedi mikroklímáját, állat- és növényvilágát. Az emberi tevékenység hatására az egykor átjárhatatlan, hatalmas rengeteg ma már csak foltokban maradt meg, és ezen izolált területek fennmaradása is kétséges a megbomlott ökoszisztéma miatt.

Michael éppen azért választotta úticéljaként Kanadát, mert szerinte az ottani érintetlen őserdők és az elpusztult Kaledóniai erdőség kontrasztja rendkívül erős. Szeretné, ha az emberek felfigyelnének erre, és átgondolnák, milyen értékes természeti kincset hagynak veszni.

Útja végén a párost ünneplő tömeg fogadta az Új-fundlani Cape Spear világítótoronynál. Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke beszédében megköszönte Michael és Luna erőfeszítéseit, és ígéretet tett arra, hogy Kanada a továbbiakban is óvni, védeni fogja őserdeit és természeti örökségét.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://iheartdogs.com/man-and-his-dog-walk-8000km-across-canada-for-conservation/; https://www.facebook.com/MichaelandLuna; Videó: https://www.youtube.com/channel/UCQskCptYLtc9yDQk7HJ87zg; Kép: Photo by Andrei Tanase from Pexels

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...