cocoparisienne képe a Pixabay -en.

Állatvédők kaptak pénzbüntetést, mert rátámadtak egy kutyatartóra

Az eset még tavaly augusztusban történt és nagy port kavart a közösségi oldalakon is. Tizenkét állatvédő ellen emeltek vádat, tízet próbára bocsátottak.

A Veszprémi Járásbíróság két állatvédőt pénzbüntetéssel sújtott, tíz további vádlottat pedig próbára bocsátott.  Az állatvédők csoportja tavaly augusztusban rontott rá éjszaka egy kutyatartóra, mert azt vélelmezték, hogy a kutyát bántalmazza a gazdája. Az ügy vége vádemelés lett, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.  A Veszprémi Járásbíróság MTI-nek eljuttatott közleményében részleteket közölt a vádiratból:

„Egy Veszprém melletti faluban élő férfi – videót is mellékelve – “feljelentette” szomszédját az állatvédőknél tavaly augusztus 31-én, azt állítva, hogy az bántalmazza komondor fajtájú kutyáját. Az állatvédő egyesület képviselője, egy 34 éves nő a videót feltöltötte a közösségi hálóra, szeptember 3-án rendőri intézkedést kért a helyszínre, és meg is fenyegette a kutya gazdáját. A rendőrök a helyszínen semmiféle intézkedést nem tartottak szükségesnek, mert szerintük a bántalmazás nem volt olyan mértékű, hogy ez indokolt lett volna.  A videó és az állatvédők képviselőjének bejegyzései alapján azonban akció szerveződött a kutya “megmentésére”. Szeptember 23-án éjjel Budapestről egy tízfős csapat érkezett a településre. A kutya gazdájának a kapuja előtt hangoskodtak, döngették, rugdosták a kaput és szidalmazták a zajra kisiető férfit. A rugdosástól a kapu kinyílt, a komondor pedig kijutott az utcára, ahol a vádlottak befogták, autóba rakták, majd elhajtottak az állattal a helyszínről.”

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben tíz vádlottat próbára bocsátott, két, korábban már büntetett vádlott esetében pedig 150-150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A végzés nem jogerős. Az állat tulajdonosával szemben külön büntetőeljárás indult állatkínzás miatt, ám azt a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában megszüntette.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...