Saját KB bal
Saját KB jobb
pixabay

Brutális állatkínzás miatt történt vádemelés Kecskeméten

A férfi nemcsak egy kutyát bántalmazott, hanem saját pónilovát is. Állatkínzás miatt vádemelés történt.

A férfi még 2019-ben követte el tettét, mely egyértelműen kimeríti az állatkínzás fogalmát. A Bács-Kiskun megyei főügyész szerdán közölte az MTI-vel az ügy részleteit, miszerint az elkövető seprűnyéllel megvakított egy kutyát, és bántalmazta saját pónilovát is.

Ittasan, kontroll nélkül

Gyugyi Csilla főügyész közleményében részletesen leírta, hogy a férfi egyik este ittasan gyalogolt az utcán, amikor egy udvarról kiszökött kutyát vett észre. A kutya visszament az udvarra, de a férfi követte és seprűnyéllel az állat fejét és testét nagy erővel többször megütötte, majd távozott. A kutya a bántalmazás következtében elveszítette a bal szemét és koponyacsontjai is eltörtek. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az állatorvosnak el kellett altatnia.

Saját állatát is ütötte

A közleményben az is olvasható, hogy nem az első esett, amikor a férfi ittasan, indulatból állatkínzást követ el. Korábban saját pónilovát is bántalmazta, szintén ittas állapotban, feldühödve valamin. Akkor nem seprűnyelet, hanem egy fejszét használt indulatai levezetésére. A pónit a hátán sebesítette megy. Mindkét tette nagy fájdalmat és különös szenvedést okozott az állatoknak. A Kecskeméti Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a férfi ellen, és elzárás kiszabását, valamint a balta elkobzását indítványozta. A büntetett előéletű férfi szabadlábon védekezik – olvasható a közleményben.

Állatvédelmi Központ, Állatvédelmi Program

Az állatkínzás elleni fellépés egyre nagyobb teret és hangot kap hazánkban. A Nemzeti Állatvédelmi Program megújítására és végrehajtására 2020-ban miniszteri biztost jelöltek ki Ovádi Péter személyében. 2021 januárjában az Állatorvostudományi Egyetemen Állatvédelmi Központ alakult Vetter Szilvia vezetésével.  A hiánypótló központ feladata, hogy tudományos hátteret biztosítson az állatvédelem elméletének és gyakorlatának, segítve az állatvédelemmel kapcsolatos állami döntések meghozatalát, valamint a terepen dolgozó állatorvosokat és állatvédőket. Bíznunk kell benne, hogy ezekkel a fontos lépésekkel és a szakértők munkájával idővel egyre közelebb kerülhetünk az állatkínzásos esetek számának csökkenéséhez.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...