Saját KB bal
Saját KB jobb
shutterstock

5 fontos petíció, amit most azonnal aláírhatsz az állatok védelméért

A bálnavadászattól a kozmetikai kísérletekig, a te aláírásod is segíthet.

Nekünk, állatbarátoknak nagyon nehéz nap mint nap szembesülni azzal a ténnyel, hogy a világ egy részében nagyon sokan még mindig borzasztóan bánnak az állatokkal, bántalmazzák és saját érdekeiknek megfelelően egyszerűen csak használják és kihasználják őket.  A tehetetlen düh, amit ilyenkor érzünk sajnos nem segít, sőt, csak frusztrál az érzés, hogy semmit sem tudunk csinálni, amivel egy picit jobb lenne ez a világ.

Ha nem is tudunk elmenni Japánba és megállítani a bálnavadászok hajóját, azért van valami apró, mégis nagyon fontos dolog, amit bárki, bármikor és szinte bárhol megtehet. Ezek pedig a petíciók, melyeknek már rengeteg állat köszönhette az életét és sorsának megváltoztatását. Lassú folyamat és még akkor sem biztos, hogy célba érünk vele, ha a világ összes állatbarátja aláírta. De felhívja a figyelmet egy problémára, egyre többen fognak szembesülni vele és több tízezer ember véleményét már nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Nézegesd mindig a petíciókat, ha teheted és amelyikkel egyetértesz, annak adj egy percet az életedből és írd alá.

Segítségképpen összeszedtünk nektek 5 nagyon fontos nemzetközi és magyar petíciót, ezekkel kezdhetitek is!

  1. Magyaroszágon is tiltsák be az állatok cirkuszban való szerepeltetését! 

Eddigi aláírók száma:  39 875

„Az Európai Unió 28 országából 20-ban már betiltották a vadállatok cirkuszban való szerepeltetését. Sok helyen háziállatok sem léphetnek a porondra. Az állatokat veréssel, éheztetéssel és megfélemlítéssel törik meg és tanítják be a mutatványok elvégzésre. A petíció célja, hogy minél többen hangot adjunk véleményünknek és rávegyük a törvényalkotókat, hogy foglalkozzanak az üggyel.

Ne várj a változásra, légy te magad a változás! ”

2. Állítsák meg a japánok bálnamészárlását !

Eddigi aláírók száma: 241 188

Japán 2018 decemberében kilépett a Nemzetközi Bálnabizottságból, így minden eddig korlátozás alól felmentette magát és újabb tömeges, kereskedelmi célú bálnamészárlásra készül.

3. Ne engedjék megtartani a 2019-es kutyahús fesztivált Yulin-ban 

Eddigi aláírók száma: 460 939

Idén is közeledik a számunkra teljesen felfoghatatlan kutyahús fesztivál időpontja és eddig úgy tűnik – minden nemzetközi erőfeszítés ellenére – idén is meg fogják tartani a kegyetlen, véres és brutális mészárlást, melyet egyszerűen nem lehet elfogadni, mint tradíciót. Stop Yulin!

4. Szabadítsák ki a vízi mutatványokra kényszerített elefántot a tájföldi állatkertből! 

Eddigi aláírók száma: 253 557

A tájföldi Khao Kheow Open Zoo – ban egy elefántot szinte folyamatosan a vízben tartanak, ahol mutatványokat kell előadnia, hogy szórakoztassa a nagyérdeműt. Kiképzése kegyetlen és fájdalmas, az elefánt – vízi balett pedig egy olyan beteges emberi ötlet, melynek véget kell vetni.

5. Fejezzék be a kanadai fókamészárlást! 

Eddigi aláírók száma: 21 188

A petíciót egyenesen a kanadai miniszterelnöknek, Justin Trudeau-nak címezték, aki évek óta engedélyezi a kereskedelmi célú fókamészárlást és vadászatot az országában.

Érdemes figyelni az online petíciókat és a számunkra fontos ügyeket támogatni, akár csak egy aláírással. Hidd el, számít.

Bohata Krisztina
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...