Öt gyanúsítottat tartóztattak le Lady Gaga kutyáinak elrablása ügyében

Az öt letartóztatott személy között van az a nő is, aki „megtalálta” a két elrabolt kutyát. 

Február 24-én elrabolták Lady Gaga két kutyáját a kutyasétáltatójától. Az incidens közben egy autóból tüzet nyitottak Ryan Fischerre, aki az énekesnő három francia bulldogját, Kojit, Gustavot és Asiát sétáltatta. A kutyasétáltató életveszélyes állapotban került kórházba, és a három kutyus közül kettőt sikerült a tetteseknek elrabolni. Asia, akit nem tudtak elvinni állítólag szorosan a sérült Fischerhez bújva várt és vigasztalta a fiatalembert.

lady gaga kutyák
Lady Gaga a Joanne WT egyik koncertjén – forrás: wikipedia

Lady Gaga 500 000 dolláros pénzjutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek, és szerencsére kevesebb, mint egy héten belül Gustav és Koji már visszakerültek a gazdájukhoz. Ryan Fischer felépülése már nem ment ilyen könnyen. A kezdeti gyors javulást követően a tüdeje összeomlott és ezért az egyik tüdőlebenyét részben el kellett távolítani. A március végi műtét jól sikerült, de arról még nincs hír, hogy azóta visszatért-e már a munkájához.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy közeli biztonsági kamera jó minőségben rögzítette a kutyarablást. A rendőrség a felvételek és a szemtanúk segítségével pedig a napokban úgy tűnik, pontot tudott tenni a nyomozói munka végére. Letartóztattak öt gyanúsítottat, köztük azt a nőt is, aki „megtalálta” Kojit és Gustavot. Úgy tűnik, a Lady Gaga által felajánlott magas pénzjutalomnak nem tudott ellenállni, és jóhiszemű megtalálót színlelve visszaadta a kutyákat. A nő állítólag már akkor is gyanút keltett, de csak a nyomozás későbbi fázisában került elő elegendő bizonyíték a letartóztatáshoz.

Az öt gyanúsított egyike elmondta, hogy nem tudták, hogy Lady Gaga kutyáit rabolták el, csak tudták „hogy drága fajtájúak”. A meghallgatás után valószínűleg további részletekre is fény derül, és reméljük, hogy a tettesek elnyerik méltó büntetésüket.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.doggies.com/blog/2021/03/02/grateful-gaga-dog-walker-takes-to-social-media/; https://www.bbc.com/news/world-us-canada-56572473; https://www.doggies.com/blog/2021/05/03/five-arrested-in-lady-gaga-dogwalker-shooting/
Kép: By Marcel de Groot – [1], CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63841975; Photo by Ibrahim ALbrdawil from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...