Kutya érkezik a családba: Kezdőpakk

Új taggal bővül a család? Akkor itt az ideje felkészülni, hogy mire megérkezik, minden készen álljon egy szuper sétához. Az új jövevény fenekestül felforgatja majd az életed - és néha a lakást is, így nem árt, ha már most felkészíted a környezetet az új kutyus érkezésére. Összegyűjtöttünk pár dolgot, ami hasznos lesz a közös élet első lépéseiben.

Nyakörv

A séták nélkülözhetetlen darabja. Ma már számos méretben és típusban találsz nyakörvet kutyusodhoz, de talán a legnépszerűbb választás a csatos nyakörv. Ha online szeretnéd beszerezni az új darabot, de nem vagy biztos, hogy mekkora méretű nyakörv lenne kutyusod számára a tökéletes választás, akkor mérd le a nyaka kerületét, ahol a nyakörv helyezkedik majd el, ennél pár centivel nagyobb nyakörvet válassz, hogy még 2 ujjad is beférjen majd a nyakörv alá. Ha pedig a nyakörv szélességén hezitálsz, akkor vágj ki papírból, egy a kiválasztott nyakörv szélességével megegyező darabot, és máris látni fogod, hogy passzolni fog-e kutyusodra.

flowdog nyakörv

Hám

Van aki a nyakörveket preferálja, mások viszont a hámokra esküsznek. Nagyobb túránál mindenképp hasznos kellék lesz. 

A kutyahámoknak két fő típusa van: nyak-váll hám (vagy másnéven Y-hám), amelyet eredetileg szánhúzáshoz fejlesztettek ki. Ez a típus a kisebb méretű kutyusoknál kedveltebb. A másik típus a szügyhám, amely könnyen felhelyezhető és elterjedtebb a környező országokban is. Előbbi rossz időben is praktikus választás tud lenni.

flowdog hám

Póráz

Válassz akár nyakörvet vagy hámot, a póráz mindenképp a biztonságos séták elengedhetetlen eszköze lesz. Ahogy az előző két kiegészítőnek, úgy a póráznak is rengeteg típusa létezik.

Kis méretű kutyusoknál népszerű a flexi póráz, ijedősebb kutyusoknál pedig többen a retriever pórázra esküsznek. De választhatsz klasszikus pórázt is több méretben és anyagban, bőr vagy akár textil kivitelben is. Ha még nincs bevált méretű pórázotok, érdemes elsőre hosszabbat választani, hiszen azt bármikor rövidebbre foghatod.

flowdog póráz

Biléta

Érdemes minél hamarabb beszerezned egy bilétát is kutyusod nyakörvére. Ha beütne a baj egy délutáni séta során, ezen hamar megtalálják majd a telefonszámod, és értesíthetnek téged kutyusod hollétéről a chip leolvasása nélkül is.

+1: Türelem

Kutyatáp, fekhely, kutyabox vagy biztonsági öv, jutifalat, etető- és itatótálka, kakizacsi és tartókája, szobatisztasághoz eszközök, játékok, labda. A listát folytathatnánk a végtelenségig, ám ezeket könnyű gyorsan az igényekhez megfelelőre cserélni. Ám a legfontosabb dolog egy új családtag érkezésénél, hogy türelemből legyen sok. Lesz pár nehéz pillanat, ez egészen biztos, de olyankor gondolj arra, hogy még a kutyusnak is szoknia kell az új élethelyzetet, tanulnia kell az új szabályokat.

Ha van miben sétálni, mivel jól lakni és egy nagy adag szeretet, akkor nagy baj már nem lehet. Minden mást pedig útközben megláttok!:) 

 


Ha szeretnétek egy vagány kalandálló kezdőszettet új kedvencednek, akkor feltétlen nézz körül a Flowdog webshopjában, ahol rengeteg vidám mintával várnak az ellenálló anyagból készült nyakörvek és pórázok!


 

Webshop: https://flowdog.hu/ 

Instagram: @flowdog_store

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...