Saját KB bal
Saját KB jobb
marialejarza képe a Pixabay -en.

Kegyetlen bánásmódra derült fény egy állatkísérleteket végző laborban

A kutyákon végrehajtott tesztelések és kísérletek a laboratóriumok szerint humánusan és szigorú szabályok szerint zajlanak. Rejtett kamerás felvételekkel bizonyították állatvédők ennek ellenkezőjét.

A Cruelty-Free International (CFI) a napokban hozott nyilvánosságra egy megdöbbentő és riasztó leleplező anyagot, mely egy állatkísérleteket végző spanyol laboratórium tevékenységét mutatja be rejtett kamerás felvételekkel. Az átfogó vizsgálat során egyértelműen kiderült, hogy a vonatkozó szabályokat több rendben is súlyosan sértik. Etikátlan, sőt kegyetlen bánásmódra is fény derült.

A felvételek olyan eseteket tártak fel, melyben az állatokat egymás előtt ölik meg és szándékosan kegyetlenek velük. Rossz és fájdalmas műtéti gyakorlatok, ütlegelés, rossz kezelés és kényszerítés. A szervezet szerint mindez csak a jéghegy csúcsa.

Michelle Thew, a Cruelty Free International vezérigazgatója így nyilatkozott:

 „Ez a vizsgálat ismét feltárta az állatok irtózatos szenvedését, a nem megfelelő gondozást, a rossz gyakorlatot, valamint az európai és a nemzeti jogszabályok megsértését. Szinte kivétel nélkül minden hasonló vizsgálat bebizonyítja a törvények figyelmen kívül hagyását. Hányszor kell még felfednünk az állatok életét a laboratóriumokban, hogy valaki intézkedjen? A Vivotecnia labort azonnal be kellene zárni, és az európai hatóságoknak végre javaslatokat kellene előterjeszteniük az állatok kutatási célú felhasználásának megszüntetésére. „

Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy az állatkísérletek túlnyomó része haszontalan és etikátlan része a tudományos kutatásoknak. Az állatokon végzett vizsgálatok eredményeinek 95 százaléka kudarcot vall az embereken. Számos vállalat fejezte már be az állatkísérleteket és a közelmúltban az USDA (U.S. DEPARTMENT OF AGRICULTURE) is úgy döntött, hogy 2025-re megszünteti az emlősökön történő tesztelések zömét.  Ez azonban csak egy kis lépés. Az állatvédő szervezetek szerint itt az ideje, hogy az országok teljes mértékben betiltsák az állatkísérleteket.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...