Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

A kis pingvin a turisták hajójába ugrott az orkák elől

Elképesztő jelenetet rögzítettek a turisták a Gerlache-szoros vizeinél, ritka betekintést nyertek a természet, konkrétan egy kis pingvin igen izgalmas hétköznapjaiba.

Több turistákkal teli gumicsónak ment ki a jeges vízre, hogy megcsodálják az orkákat és pingvin családokat természetes élőhelyükön. Egy ilyen túrán az ember igazi rálátást kap arra, hogyan élik ezek az állatok a mindennapjaikat, hogyan táplálkoznak vagy éppen vadásznak. Ehhez képest az állatkertekben semmit nem tud meg az ember róluk, csak azt, hogyan néznek ki. Sajnos azonban ritkán lehet eljutni ilyen csodás távoli, egzotikus tájakra és testközelből megcsodálni a valódi természetet.

Vadászat, menekülés

Egy turistacsoportnak olyan szerencséje volt, hogy nem csak az állatokat tudták megfigyelni, de egy igazi menekülős, üldözős jelenetbe is belecsöppentek. Sőt szó szerint a részesei lettek. Az történt ugyanis, hogy az orkák egyre nagyobb számban jelentek meg a hajók körül. Békésen úszkáltak és barátságosan viselkedtek, a látványukon kívül semmilyen izgalmat nem okoztak a nézelődőknek.

Egészen addig, amíg megjelent egy kis pingvin a vízen, akit az éhes orkák üldözőbe vettek. A pingvin elképesztő iramban menekült a hatalmas állatok elöl, olyan iramban úszott, hogy a kamera is alig bírta követni. Aztán egyszer csak az egyik csónak felé vette az irányt és leleményesen felismerte benne a menekülő útvonalat. Egy jól irányzott ugrással egy pillanat alatt bent termett a csónakban, így megmenekült az orkák elől, a turistáknak pedig nem mindennapi élményt okozott. Később, miután elmúlt a veszély, a kis pingvint szabadon engedték. Nézzétek meg a videót:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dailymail

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...