Saját KB bal
Saját KB jobb
FB/ Thurston County Sheriff's Office K9 Unit

Arlo nem térhet vissza rendőrségi szolgálatba, orvosai nyugdíjazták

A bevetés közben súlyos sérülést szenvedett Arlo rendőrkutya nem dolgozhat többet éles bevetésekben.

Január közepén adtunk hírt Arlo kutya történetéről, aki a Thurston megyei rendőrség K-9-es kutyás egység tagjaként szolgált egészen január 15-ig. Aznap ugyanis Arlo egysége üldözőben vett egy gyanús járművet, melynek vezetője többszöri figyelmeztetés után sem állt meg. Az intézkedés lövöldözésbe torkolt, az akció közben megsebesült a gyanúsított férfi és a rendőri egység kiváló négylábú tagja, Arlo.

A kutya két lövést kapott, a vállát és a bal hátsó lábát találta el a golyó. Az egyik a gerincéhez közel fúródott be, ezért már az operáció közben kétséges volt, milyen maradandó károsodást fog okozni. A kutyát kétszer műtötték és január 18-án hagyhatta el a kórházat, megható tiszteletadás közepette. Kétlábú kollégái sorfalat álltak a kórház előtt és az otthona előtt is. Az úton hazafelé rendőrök és tűzoltók álltak ki tiszteletadásra. A megható videót ITT nézheted meg.

Fotó: FB/Thurston County Sheriff's Office K9 Unit
Mostanra kiderült, Arlo nem dolgozhat többé

A kutya orvosai és gazdája is nagyon bizakodó volt, folyamatosan érkeztek a rendőrség közösségi oldalára a jobbnál jobb hírek Arlo állapotáról. Általános kondíciója rohamosan javult, sebei is szépen gyógyultak. Azonban sajnos a legfrissebb hírek már arról szólnak, hogy Arlo-t újra meg kell műteni, mert a gerincsérülése nem gyógyul a vártnak megfelelően.  A műtétre március 28-án fog sor kerülni. Az orvosok azt is közölték a kutya gazdájával és vezetőjével, hogy Arlo nem lesz alkalmas már soha többé a rendőrségi munkára és jobbnak látják, ha a kutyát nyugdíjba küldik. A rendőrségi egység közösségi oldalán szívszorítónak nevezte a hírt, hiszen egy fantasztikus kollégával lesznek kevesebben.

Arlo tehát a jövőben házi kedvencként éli tovább életét, bízunk benne hogy az eddigi izgalmak után egy kevésbé veszélyes, de mégis izgalmas és élményekkel teli életet fognak tudni biztosítani számára gazdái.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: FB/ Thurston County Sheriff’s Office K9 Unit

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...