Saját KB bal
Saját KB jobb

Sorban állnak a kutyák az etető előtt Kramatorszkban

„Soha nem láttam még ehhez hasonlót. – írta a közösségi médiaoldalán Nate Mook, a World Central Kitchen igazgatója – Tegnap szereltünk fel egy etetőállomást a hátrahagyott, otthontalan kutyák számára Kramatorszkban. Ma reggel a kutyák sorban állva várták, hogy ehessenek.”

A beszámoló megdöbbentette az embereket, hiszen a háború miatt nehéz helyzetbe került kutyák olyan viselkedését figyelték meg, amely nem mindennapi. Talán a fájdalmas helyzetben mutatott udvarias, bajtársias viselkedés az, ami igazán szívbemarkolóvá teszi ezt a képet.

A kép IDE kattintva tekinthető meg.

Az Ukrajna elleni háborúban a menekülő lakosok igyekeztek állataikat is biztonságba vinni, erről számos kép, beszámoló és történet jutott el a médiába.

Korábban a témában: Nem hagyják hátra háziállataikat az ukrán menekültek

A hazánkba érkező menekültek állatainak megsegítésére is külön kezdeményezések indultak. Állatvédő szervezetek, önkéntesek és a menekülteknek segítő civilek fogtak össze a bajban. Az ukrajnai állatvédők és civilek is számos állaton próbáltak segíteni, de a háború okozta nehézségek és a támadások a menhelyeket sem kímélték.

A háború sújtotta területeken a segélyszervezetek és az önkéntesek igyekeznek a lehető legtöbb állatról gondoskodni. Egy ilyen kezdeményezés például a Donyecki járásban található Kramatorszkban kihelyezett önetető is.

Nemcsak Kramatorszkban, hanem a világ több országában van példa hasonló kezdeményezésekre. Elsősorban olyan helyeken, ahol az utcán élő kutyák száma meghaladja a kezelhető mértéket, illetve a populációk már generációk óta nem családokban, hanem utcai csapatokba verődve élnek. Isztambulban például olyan műanyag-visszaváltó automatákat helyeztek el, melyek a palackokért cserébe kutyatápot adagolnak, így etetve a város 130 000-re becsült utcakutya populációját.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Ukrainska Pravda; Kép: Photo by DSD: https://www.pexels.com/photo/photo-of-adult-brown-and-tan-german-shepherd-walking-on-roadway-973962/;

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...