Saját KB bal
Saját KB jobb

Így néznek ki egy művész lábnyomai a hóban

Simon Beck egy brit térképkészítő mérnök, aki az önkifejezés furcsa és meghökkentő módját választotta.

Miután a séta kivételével minden sporttól eltiltották orvosai, hosszas gyaloglásba kezdett, havas és homokos területeken. Lábnyomai aztán annyira megihlették, hogy előre megtervezett óriási geometriai formákat tapos havas vagy homokos tájakra. A több száz méter hosszú „vásznak” általában a svájci Alpokban vagy Új-Zéland partjainál kerülnek a művész lába alá. Minden projektet pontosan előre megterveznek számítógépen, amit aztán egyedül tapos ki hosszú órák alatt.  Ezen a videón jól látszik, hogy valóban lépésről-lépésre készülnek a gigantikus minták, hosszadalmas és fárasztó munkafolyamat során.

A művész elmondása szerint általában óránként 5000 lépést tesz meg és képes akár 10 órán keresztül taposni a hóban vagy homokban. Egyes alkotások elkészítése akár több napot is igénybe vehet, azonban az idő egy nagyon fontos tényező Beck számára, hiszen a hó és a homok állaga, helyzete is képes akár órák alatt megváltozni az időjárás hatására.  Így aztán mindig kockázatos egy elkezdett művet félbehagyni és másnap folytatni, ezért a művész általában még sötétben, fejlámpával is tapossa rajzait. Az alkotások pedig minden alkalommal ugyanarra a rövid sorsra vannak ítélve. Miután megörökítették és pár szerencsés arra járó turista megcsodálta, elmossa őket az eső vagy felolvadnak a nap sugaraitól.

Szerencsére csodálatos légi felvételek készülnek minden hó-és homokrajzról, így mi is megcsodálhatjuk ezeket a lélegzetelállító alkotásokat.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: thisiscolossal.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...