Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem hagyta, hogy a menhelyen egyedül ébredjen a műtött kutya

Prissy-t és három kölykét egy elhagyatott roncstelepen találták Tennessee-ben. A Conway állatvédő szervezethez került, ahol megható videó készült róla: mivel nagyon stresszes volt, a menhelyi alkalmazott nem akarta, hogy műtétje után egyedül ébredjen. Ezért inkább befeküdt hozzá a kennelbe. 

Példamutató viselkedés, mekkora empátiával fordul Chrissy Ireland gondozó a kutya felé, és segíti a gördülékenyebb felépülését.

Bizonyos állatoknak az ivartalanítás utáni ébredés igencsak traumatikus élmény lehet, ezért Chrissy kötelességének érezte, hogy Prissy mellett legyen, és ne hagyja, hogy egyedül legyen, mikor magához tér” – mondja Virginia Moore, a menhely vezetője.

A videón látott jelenet a menhely szerint náluk nem ritka jelenség, a hihetetlen nézettséget elért felvétellel az volt a szervezet célja, hogy bemutassa: a menhely a gyepmesteri telepektől élesen eltér: nem egy szörnyű hely az állatoknak. Prissy kölykei szintén megmenekültek, egészségesek, a videó hatására pedig természetesen anyukájuk iránt is megnőtt az érdeklődés.

 

 

Még több menhelyi történet:

735 kutyának biztosít otthont az indiai üzletember

Gyerekek olvasnak a menhelyi kutyáknak

(kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...