Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyákat vertek halálra Jászberényben

Agyonvertek, majd a gyepmesteri telep konténerébe dobtak kilenc kutyát Jászberényben, írja a Blikk. A lap szerint az állatvédők azt feltételezik, hogy agyonverték a fiatal német juhászkutyákat és anyjukat, egy másik kutyakereskedő-szaporító pedig három nagyobb kölyköt.

Tetemeiket bedobták a jászberényi gyepmesteri telep konténerébe, ott fedezte fel az egyik dolgozó. A rendőrség bűncselekmény hiányára hivatkozva lezárta a nyomozást. Az ügyészség új vizsgálatot rendelt el, ám az sem állapított meg bűncselekményt. Igaz, a nyomozók pont a koronatanút, a telep állatorvosát nem hallgatták ki.

Dr. Csabai Tibor, a telep állatorvosa az alábbiakról számolt be:
– Borzalmas látvány fogadott, egyértelmű volt, hogy a kutyákat agyonverték – állította a Blikknek . – Mindegyik állat feje búbja, bundája csupa vér volt, az orrukból, a foguk között vér szivárgott. Ezek mind arra utaltak, hogy egyszerűen agyonütötték őket.  Szerencsétlen kiskutyák alig 6 hetesek lehettek. Soha nem találkoztam a praxisom során ilyen kegyetlenséggel.

A botrány akkor pattant ki, amikor a telep dolgozója észrevette, hogy a konténerből egy véres kutyafej lóg ki. Ő riasztotta az állatorvost, majd a rendőrséget.  A telephely kamerájának felvétele alapján azonosították a rendőrök a Jászberény környékén élő kutyakereskedőket-szaporítókat, akik egy Suzukiból dobálták ki a kutyákat.

Horgosi Zsolt, a kutyatelepet fenntartó Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltetési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is nyilatkozott a Blikknek, elmondta:
– A nyomozást lezáró jegyzőkönyvből tudjuk, hogy a két tenyésztő állatorvosa arra hivatkozik, hogy az állatok szopornyicás fertőzést kaptak. Bár a tetemeket elszállítottuk és megsemmisítettük, ennek költségeit a két tenyésztő a felszólításunk ellenére sem hajlandó kifizetni.

Dr. Csabai Tibor szerint nincs olyan fertőző betegség, ami egyszerre végez ennyi kutyával, valamint még azt is hozzátette: – A gazdának kötelessége meggyógyíttatni beteg kutyáját, ha pedig menthetetlen, akkor humánus módon kell megváltani a szenvedésektől. De az tűrhetetlen, ha valaki úgy szabadul meg a házi kedvencétől, hogy agyonveri. Ha megkeresnének a nyomozók, nagyon szívesen elmondanám nekik, amit tapasztaltam.

A Blikk értesülése szerint a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány képviselői már tudják, kik az állatkínzók, fel is akarják keresni őket. Első lépésként feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen. Ám hiába: a rendőrség november 11-én bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. 

Forrás: Blikk

Indexkép: Pexels.com – illusztráció

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...