Saját KB bal
Saját KB jobb

Ilyen csodálatos egy hópehely igazán közelről

A makró fotózási technikának köszönhetően megcsodálhatjuk a természet legapróbb csodáit is, hópelyhek esetében a látvány pedig egyszerűen lenyűgöző.

Nem is gondolnánk milyen különleges közelről egy hópehely, milyen fantasztikus apró és teljesen egyedi mintákat rejt.  Annyira tökéletes, részletes és látványos formákat ölt, hogy nehezen lehet elhinni, természetes módon jönnek létre és nem egy tehetséges művész alkotja meg őket pontos geometriai tervezéssel.

Alexey Kijatov fotósnak különleges tehetsége van ahhoz, hogy ezeket e jeges csodákat rövid életük során megörökítse úgy, hogy attól a szavunk is eláll. Különböző módokat talált ki a kis pelyhek fotózására. Némelyiket nyitott erkélyen, a háza előtt fotózott, főleg üvegfelületeken, melyeket hátulról LED lámpával világított meg. Másik módszere a sötét gyapjúszövetek háttérként való használata, ezekre helyezte el a pelyheket, természetes fényben. Talán ezek a leglátványosabb fotói, melyeken látszik a gyapjúszálak nagysága a hópelyhek méretéhez képest.

Nézzétek meg ezeket a lenyűgöző hópehely fotókat galériánkban.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: 500px.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...