Hasznos lábravalók sózott utakra

Bár az utak sózását évekkel ezelőtt betiltották, sokan még mindig ezt a technikát alkalmazzák a jegesedés ellen. Eszükbe sem jut, mennyit ártanak ezzel a környezetnek, no meg a járdán sétáló kutyáknak.

 

A havazás időszaka maga a pokol lehet ebnek és gazdájának. A felelőtlen emberek butasága miatt ismét a kutyabarátok és kedvenceik szenvednek, hiszen a konyhasó, más nevén nátrium-klorid irritatív anyag, sérült bőrfelülettel érintkezve maró hatása van. Akkor pedig, ha külön erre a célra árusított sóval szórják az utakat, gyakran különféle kemikáliákat adnak hozzá annak érdekében, hogy minél hatékonyabban ellássa célját. Emiatt az arra sétáló kutyák bőre extrém szárazzá válhat, berepedezhet, ami végül égető érzéshez vezet.

kutyabarat kutyabarát kutya

Hogyan kezeld, és mit tehetsz ellene?

Hazaérkezés után langyos szappanos vízzel mosd meg kutyusod tappancsait, majd töröld szárazra. (Bizonyos esetekben a nedves törlőkendő is segítségedre lehet.) Tisztítás után alkalmazhatsz tappancs ápoló krémet, vagy kutyabalzsamot, amit kifejezetten az érzékeny mancsokra fejlesztettek ki. Megelőzésre pedig ott a patikai vazelin (olcsó és hatékony, védőréteget képez) vagy a kutyacipő, amit szerencsés esetben gyorsan elfogadnak a kutyák. Ha mégsem, semmiképpen ne erőltesd!

kutyabarat kutyabarát kutya

 

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo.com

Képek: Unsplash

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...