Saját KB bal
Saját KB jobb

Meseszép fekete-fehér fotók kutyákról

A fekete-fehér fotográfia titka abban rejlik, hogy ez a technika színek nélkül képes megmutatni a kép lényegét, a legfontosabb mondanivalót. Nehézsége is pont ugyanez, hiszen színek nélkül kell kifejezni a hangulatot, a pillanatot.

Southern New Hampshire-ben élő fotográfus, Cheryl Senter fotóriporterként kezdett fekete-fehér képeket készíteni, majd szabadidejében, saját terápiás céllal elkezdett a kutyáiról sorozatokat készíteni a szabadban.  Egy olyan különleges technikát fejlesztett ki, mely ötvözi a fotóriporter és a művészi fotózás műfajt.

Ez az alternatív technika nem várt sikerhez segítette hozzá, kutyás fotóival 2015-ben megnyerte a Boston Press Photographers első díját állatfotózás kategóriában ezzel a képpel, melyen Bella kutyája éppen elfordítja fejét a szél elől:

Cheryl nemrég így nyilatkozott a The Phoblographer-nek:

„Hiszek abban, hogy a fekete-fehér technika arra kényszerít, hogy másképp gondolkozz, hogy használd az agyad más területeit, melyet manapság ritkán ér stimuláció. A színek sokszor elvonják a figyelmet az igazi mondanivalóról.”

Cheryl minden képe mögött ott van egy sztori, minden elkapott pillanatban benne van a folytatás, az igazi élet pillanatai pózolás és stúdiófények nélkül.  Ezek a momentumok mutatják meg igazán Cheryl fotóriporteri vénáját, az eredmény pedig egészen lenyűgöző. Nézzétek csak:

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: 3milliondogs.com

Fotók: @Cheryl Senter

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...