Saját KB bal
Saját KB jobb

Brutálisan végeztette ki kutyáját egy nő Baranyában

Krumplival és alkohollal fizetett le egy bérgyilkost egy dencsházi nő, hogy végezze ki a kutyáját, Lénát.

Barátságos kutyának ismerték a környéken Lénát, az ártatlan keverék ebet, amelyet gazdája vérfagyasztó módon végeztetett ki a Baranya megyei Dencsházán. A helyi kocsmárosnő bérgyilkost fogadott hátborzongató tettéhez, aki fizetségként krumplit, kenyeret, húst és alkoholt kapott. A gyilkos – aki egy helyi korlátozott értelmi képességű férfi – olyan brutálisan mészárolta le a kutyát, hogy az még a sokat látott állatvédőket is sokkolta.

A férfi egy baltával verte agyon a kutyát. A környéken azt beszélik, hogy a tett közben az asszony gyerekei is jelen voltak, akik vé­gignézték, amint a bérgyilkos végez Lénával. Sőt amikor a kutya utolsó erejével megszökött, az egyik fiú szaladt utána, és vonszolta vissza a gyilkoshoz.

– Már megkapta az első csapást a baltával, amikor sikerült elszöknie. Szegény árva lélek annyira bízott a gazdáiban, hogy a kocsma elé menekült, mintegy az életéért könyörögve. De ehelyett visszavitték azok az emberek, akikben a leginkább bízott – mondta a Borsnak a helyi állatvédő, Nagy Mónika. Állítása szerint a kutya még élt, amikor gyilkosai eltemették.

Az eset miatt a Szurkolók az Állatkínzás Ellen tagjai Baranyába utaztak, ahol a kocsmában vonták felelősségre azt a nőt, akié a kutya volt.

20–25-en bementünk, rendeltünk egy italt, amit krumplival fizettünk ki. Mondtuk, úgy tudjuk, errefelé az a divat, hogy ez­zel fizetnek – mesélte a Borsnak Kapin Richárd, az állatvédő mozgalom alapítója és vezetője.

A nő ugyan először elfogadta a burgonyát, majd rendőrt hívott az állatvédőkre.

Az állatvédők feljelentést tettek az ügyben és a bírósági tárgyaláson is jelen szeretnének majd lenni, illetve egy figyelemfelhívó demonstrációt is terveznek a kocsma elé.

Forrás:  borsodonline.hu
Fotók: borsodonlione.hu, Szurkolók az állatkínzás ellen facebook oldal
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...