Saját KB bal
Saját KB jobb

Fotókiállítás keretében tisztelegnek a kutyák előtt

A New York-i Fotografiska Múzeum különleges fotókiállítás keretében mutatja be, milyen fontos részei a kutyák az életünknek. A kiállítás ötlete a pandémia ideje alatt fogalmazódott meg, amikor a „pet parent”-ség, azaz a kutyák gyermekként kezelése egyre szélesebb körben vált népszerűvé.

„Ma már ritka, hogy New York, vagy bármelyik nagyváros utcáin sétálva ne találkozna az ember kutyákkal, és odaadó >>szüleikkel<<” – mondta Sophie Wright, a Fotografiska New York ügyvezető igazgatója. ” A kiállításon ikonikus New York-iakat, mint például William Wegman vagy Elliott Erwitt hozunk össze a nemzetközi kortárs szcéna alakjaival. A célunk, hogy felfedezzük a kedvenceinkkel való kapcsolatot, annak teljes komplexitásában.”

A több mint 130 fotográfia mellett egyéb műfajok is megjelennek a kiállításon. Valamint, a közösségi médiában is rendkívül népszerű alkotók munkáival is találkozhatnak az érdeklődők. A Wet Dog és a Pit Bull Flower Power sorozatairól ismert Sophie Gamand sorozatai is bemutatásra kerülnek. Gamand a képek kapcsán nem tagadja Wegman hatását. De hangsúlyozza, hogy az először véletlenszerűen kezdődött projektjei célja a kutyák belső világának bemutatása. „A fotók célja, hogy nem csak a kisállat – gazdi keretben, hanem mélyebben is megismerjük a kutyákat, az ő belső világukat.” – mondja.

A fotókiállítás célja azonban nem csak a kutya – ember kapcsolat művészi bemutatása. A szervezők Katherine Heigl színésznő alapítványával együttműködésben egy állatjóléti alapítványt támogatnak. „Az állatok és a művészet két olyan téma, amely mélyen megérint. Ezért rendkívüli izgalommal tölt el, hogy a világ legnagyszerűbb kisállat fotósait ünnepelhetjük, és tisztelettel adózhatunk az állatok iránti szeretetünknek” – nyilatkozta Heigl. A színésznő állatjóléti alapítványa a jegyeladásokból származó bevétel egy részét kapja meg.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/the-best-in-show-fotografiska; Kép: Photo by GERMAN SUAREZ: https://www.pexels.com/photo/vintage-camera-and-printed-photos-10370310/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...