Saját KB bal
Saját KB jobb

Praktikus kalauz a kutyák világába

Horváth Ildi: Tacskó, vizsla és a többiek – Kutyás könyv gyerekeknek (A szerző rajzaival)

Megjelent Horváth Ildi legújabb, ismeretterjesztő könyve, melynek nemcsak illusztrátora, de szerzője is.

A Tacskó, vizsla és a többiek azokhoz szól, akik imádják a kutyákat, és mindent tudni akarnak róluk, de azokhoz is, akik szeretnének kutyust, de nem tudják, milyen fajta illene legjobban a családba. Az egyedülálló kutyás képeskönyv megismertet a különböző kutyafajtákkal,  az olvasó megtanulhatja megérteni a kutyák testbeszédét, megismerkedhet a házőrzők történelmével, sőt izgalmas történeteket is olvashat a leghíresebb négylábúakról. Ráadásul mindezt Horváth Ildi szórakoztató és csodaszép illusztrációit böngészve.

Hazánkban a háztartások mintegy 35%-ában legalább egy kutya él, tehát valóban fontos, hogy a felelős kutyatartással már a gyerekeket is megismertessük – ebben segít Horváth Ildi most megjelent könyve. Az informatív képeskönyvet fellapozva először képet kapunk a kutyák származásáról, érzékszerveiről, testfelépítéséről, táplálkozásáról, viselkedéséről és neveléséről. A könyv abban is segít, hogy mit tegyünk vásárlás vagy örökbefogadás esetén, milyen szempontokra figyeljünk a választáskor. A legismertebb kutyafajták részletes, képes leírásából kiderül, mire számíthatunk, ha vadászkutyát, juhászkutyát, szánhúzót vagy ölebet veszünk magunkhoz? Mennyi energiára lesz szükségünk, mire kell odafigyelnünk, milyen problémákkal szembesülhetünk?
A könyv végén egy “Kutya ki mit tud?” és a “Melyik kutya illik hozzám?” című kvíz segíti a végső és felelősségteljes döntést, ha kutyát szeretnénk, így a kötet az egész családnak valóban hasznos, és szórakoztató segítséget jelent.

Horváth Ildi 1977-ben született Budapesten, grafikus, illusztrátor. 2018-as, I”rány Észak!” című mesekönyve megjelenése óta meseíró is. 2001-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem sokszorosító grafikai szakán. Mint mondja, “egyetem után dolgoztam fazekasként, kézműves tanárként, majd több éven keresztül reklámgrafikusként. 2013 óta foglalkozok könyvillusztrálással.” Illusztrációival külföldi és hazai kiállításokon is egyaránt részt vesz. Többek között Lackfi János, Igaz Dóra, Tamás Zsuzsa állandó illusztrátora. Lackfi János négy alapszóval jellemezte Horváth Ildi illusztrációit: otthonosság, játékosság, gazdagság, világteremtés.

6-12 éveseknek ajánlott a könyv

Kiadó: Pagony Kiadó

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...