Nincs karácsony tacsi nélkül

Mi az a tacskonómia? Miért jobb a tacskós kanapé a tacskótlannál? Melyek a tacskoholizmus tünetei, és hogyan lehet azt gyógyítani? Hogyan szelídítsünk embert? Mire jó egy tacskó? Mit csinál egy tacskommandó akcióban? Hogyan fiatalodjunk tíz évet? Hogyan szól a tacskó himnusz? Mire tanít egy tacskó? Hogyan ne neveljünk dakszlit?

Ezekre – a nyilván mindenkit – gyötrő kérdésekre kaphat választ az, aki kezébe veszi és elolvassa Nandagópa: Tacs-Co, avagy hogyan ne neveljünk dakszlit című kötetét, melyhez saját tacskója, az ex-kóborkutya Várjá’ Lajos életének kalandos, néha vicces, néha elgondolkodtató, de mindenképpen tanulságos fordulatokat tartalmazó életéből merített ihletet és alapanyagot.

A szerző neve ismerős lehet a tavaly karácsony előtt megjelent „Angyal feketében” című könyv borítójáról is. Akik akkor könnyeiket törölgetve, szipogva olvasták a regényt, amelyben a kutya és az ember sorsának összefonódásáról, és az élet nagy kérdéseiről volt szó, azok most jót kacaghatnak a tacskóélet és a tacskós-gazdi lét keserédes tanulságain. A kutyaszeretők – és nem csak a dakszli tulajdonosok – népes tábora ismerhet magára a Tacs-Co sorait olvasva.

Ez a könyv nem egy megszokott „cukikutyás” történet, bár nem hiányzik belőle a cuksiágfaktor sem. A részleteket nem szeretnénk elárulni, hiszen azzal lelőnénk a poént, de annyit elmondhatunk, hogy kutyás könyv létére meglepően friss és aktuális. Az olvasó nemcsak a tacskójellem bonyolult árnyalataira, hanem a mai magyar valóság – véresen komoly, néha mégis nehezen komolyan vehető – dimenzióira is ráismerhet.

Éppen ezért az is jól szórakozhat rajta, aki vérbeli kutyás, és az is, aki nem az. A könyv a fotelhez szögezheti azt is, akinek már van tacskója, és azt is, akinek még nincs, sőt azt is, aki nem is akar ilyen ebet az életébe. Tacsi gazdiknak viszont kötelező olvasmány! Ez a könyv az ő karácsonyfájuk alá tökéletes ajándék.

tacsi

A könyv kapható a könyvesboltokban és a főbb internetes könyváruházakban. Aki a spirodalom.art portálról rendeli meg, az névre szóló dedikálást is kérhet a szerzőtől.

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...