Saját KB bal
Saját KB jobb

5 fajta, akiből remek lelki támogató kutyát lehet nevelni

Egy rossz nap után minden kutya megpróbálja felvidítani gazdáját a maga módján, viszont a lelki támogató kutya-lét ennél komplexebb alapokon nyugszik.

Fontos azt előrebocsátani, hogy nem minden eb alkalmas a lelki támogatói feladatra, egyébként korábban mi is írtunk már róluk és arról, mit csinálnak. Csupán a gondoskodó természetű, nyugodt, szófogadó egyedek tudják megfelelően ellátni ezt a szerepet, és az eddigi tapasztalatok szerint az alábbi öt fajta biztosan beválik!

#1 Berni pásztorkutya

A termetes berni pásztorkutyák társaságában hipp-hopp elszáll a szomorúság! Kedves természetű, nyugis, alkalmazkodó, és könnyen kezelhető állatok olyan aurával, ami a legmérgesebb embert is megnyugtatja.

#2 Cavalier King Charles spániel

Kisebb kutyák között is akad alkalmas jelentkező, ott van például a Cavalier King Charles spániel. Békés, szófogadó, igényli a gazdi törődését, és barátságosan viszonozza. Pontosan erre a célra tenyésztették.

#3 Golden Retriever

Hűséges, megbízható, nyugodt, rendkívül intelligens és érdeklődő állatról szó lévén nem is kérdés, hogy az aranybarna négylábú tökéletes lelki támogató kutya alapanyag. Mi több, vidámságukat a gazdira is átragasztják.

#4 Csivava

Méretükből adódóan ezek az apróságok szinte bárhová gond nélkül veled tarthatnak. Nagyon aranyosak, ráadásul nem félnek megvédeni, ami valljuk be, megmosolyogtató, és még imádnivalóbbá teszi őket.

#5 Husky

Ember és husky gördülékeny összedolgozásának története régi időkig nyúlik vissza, nem meglepő, hogy belőlük is könnyű lelki támogató kutyát faragni. Magabiztos kiállásuk miatt mindig biztonságban érzed majd magad mellettük.

Ha szívesen olvasnál még a lelki támogató kutyákról, kattints Cesar Millannal készült interjúnkra, amelyből megtudhatod, mit gondol a témáról a világhírű kutyasuttogó!

 

Forrás: www.bustle.com
Képek: Pexels

Szerző: Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...